Tužilaštvo se oglasilo zašto je pušten uhapšeni za brutalni napad na povratnike u Višegradu

HomeVijestiBiH

Tužilaštvo se oglasilo zašto je pušten uhapšeni za brutalni napad na povratnike u Višegradu

Bosanka poginula u Hrvatskoj: “Došla zaraditi nešto da pomogne djeci i preživi zimu”

Povodom razbojništva nad supružnicima Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada za koje je bio uhapšen Bojan Prodan iz Višegrada, oglasilo se Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i pojasnilo zašto je osumnjičeni pušten na slobodu.

Kako su naveli, odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo razbojništvo u mjestu Omeragići dežurni tužilac izašao je na mjesto događaja, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela.

Dodaju da je prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policija uhapsila B. P. zbog sumnje da je počinio predmetno krivično djelo.

“Međutim, iz do tada obezbjeđenih dokaza nije proizlazila osnovana sumnja da je lice lišeno slobode izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi. U cilju rasvjetljenja ovog krivičnog djela, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela”, pojasnili su iz Tužilaštva.

Dodaju da Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nastavlja blagovremeno, tačno i precizno obavještavti javnost o preduzetim mjerama i radnjama na otkrivanju počinioca krivičnog djela, prenose Nezavisne.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0