instant fap

U Cazinu zabranjena sloboda javne riječi

U Cazinu zabranjena sloboda javne riječi

Na nedavno održanoj sjednici Opštinskog vijeća Cazin u okviru dnevnog reda, vođena je rasprava i o stanju javnog reda i mira u ovoj najmnogoljudnijoj opštini Krajine. 

Oštru je raspravu cazinskih vijećnika izazvala informacija o progonu i kažnjavanju Cazinjana koji javno izražavaju svoj kritički stav o izabranim zvaničnicima. 

Naime, u ovoj je krajiškoj opštini strogo zabranjeno i kažnjivo ako negativno komentirate rad lokalne i kantonalne vlasti. Na svaku prijavu Ogreševića, Hozanovića, Ružnića i lidera NES-a, policija privodi slobodnomisleće Cazinjane i kažnjava ih.

Broj Cazinjana izloženih represiji policije u prošloj je godini dostigao brojku od 241. A u policijskom izvještaju je navedeno da su izloženi represiji policije jer su „omalovažavali i vrijeđali državne organe“…

Opozicioni vijećnici su ukazali da je danas u doba demokratije i višestranačja veći broj progonjenih Cazinjana nego što je to bilo u doba Cazinske bune, kad je vladao jednopartijski sistem. Progon slobode javne riječi NES-ovci nastavljaju i u drugim opštinama.

KOMENTARI