HomeMagazin

U tri dana smršajte dva i po kilograma!

Kanada: Heroin na ljekarski recept

Najbolje kod ove dijete je što se u ta tri dana nećete osjećati slabo i mlitavo, jer jabuke sadrže mnogo vode, šećer i vitamine, a s druge strane imaju vrlo malo kalorija.

Ova dijeta zahtijeva jaku volju i samodisciplinu, a najbolja je za osobe koje veći dio dana provode sjedeći i uopšte se malo kreću i zbog toga pate zbog tromosti crijeva.

Jedna jabuka sadrži 65 kalorija, a organizamu je potrebno 100 kalorija da bi je svario. To znači da će tijelo morati da potroši 35 kalorija iz zaliha, zbog čega ćete smršati. Dakle, bez obzira koliko se malo kretali, vaš organizam će gubiti kilograme.

Prije nego što pročitate plan ishrane za sva tri “jabučna” dana, naša preporuka je da ne kupujete samo jednu vrstu jabuka. Kupite barem tri ili četiri vrste jer nemaju sve jabuke istu strukturu, ukus i miris, pa vam to može biti jedan od načina da što lakše prebrodite ta tri dana.

Jelovnik je za sve dane isti:

Doručak:

1 šoljica kafe ili čaja (može sa smeđim šećerom)
1 narendana jabuka s malo limuna (malo smeđeg šećera po želji)

Užina:

1 šoljica čaja od šipka ili od kore jabuke (za pojačano čišćenje organizma)

Ručak:

2 narendane jabuke pomiješane s dvije kašičice jogurta i malo smeđeg šećera
Piće – mineralna ili obična voda ili čaj od šipka

Užina:

1 svježa neoljuštena jabuka

Večera:

2 cijele ili narendane jabuke (jabuke nemojte ljuštiti)

Kada vam se pojavi osjećaj gladi, pijte što više tečnosti. Dijeti osim čaja od šipka možete dodati limunadu i zeleni čaj.

Prije što započnete s dijetom, kod kuće napravite ili kupite sušene jabuke koje tokom dana možete da pojedete u količini još jedne dodatne jabuke.

Jedite što je sporije moguće.

Rezultati

Ako ste izdržali sva tri dana, vjerujemo da ste primijetili i druge promjene osim gubitka nekoliko suvišnih kilograma, kao što je lijepa koža zdravog, ružičastog izgleda. Naime, tijelo ste oslobodili od brojnih štetnih sastojaka, podstakli razmjenu materija, probavu i cirkulaciju.