instant fap

Ubica srpskog svata ubijen za 100 hiljada eura

Navodno je Strahinja Rašeta za likvidaciju Ramiza Delalića dobio 100.000 eura, a ubistvo je naručio Naser Keljmendi, koji je s Ćelom bio u neprijateljskim odnosima

Prema dosada prikupljenim dokazima Tužilaštva BiH odbjegli Naser Keljemndi čija je organizacija razbijena u policijskoj akciji “ Lutka” bio je naručilac ubistva Ramiza Delalića Ćele, koji je ubio srpskog svata Nikolu Gardovića 1. marta 1992. godine u Sarajevu.

Navodno je Strahinja Rašeta za likvidaciju Ramiza Delalića dobio 100.000 eura, a ubistvo je naručio Naser Keljmendi, koji je s Ćelom odranije bio u neprijateljskim odnosima.

Delalić je likvidiran 28. juna 2007, u centru Sarajeva, a njegov egzekutor bio je član šabačkog kriminalnog klana Strahinja Rašeta.

Rašeta je poginuo godinu i po dana kasnije kada je postavljao eksploziv pod automobil svog nekadašnjeg kompanjona Milana Mitića na Banovom brdu u Beogradu. Informacije o njegovim brutalnim egzekucijama u BiH Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je poslije hapšenja članova šabačke grupe, odnosno, poslije iskaza svjedoka saradnika, piše Slobodna Bosna.

 

(kurir)

KOMENTARI