Ubici imama u New Yorku prijeti doživotna zatvorska kazna

HomeVijestiGlobus

Ubici imama u New Yorku prijeti doživotna zatvorska kazna

Lancu prodavnica Halal u Parizu naređeno da prodaje svinjetinu i alkohol

Osumnjičeni za nedavno ubistvo imama i njegovog prijatelja u New Yorku Oscar Morel večeras će se pojaviti na prvom ročištu na sudu po optužnici koja mu prijeti izricanjem doživotnog zatvora bez mogućnostipomilovanja.

Jučer uhapšeni Morel je tridesetpetogodišnjak iz latinoameričke četvrti u Brooklynu koji sumnjiči da je u subotu nakon podne-namaza ispred džamije u Queensu ubio imama Maulana Alauddina Akonjeea i njegovog prijatelja Thara Uddina koji su se vraćali kući sa molitve.

Osumnjičeni je optužen za dvostruko prvostepeno ubistvo i ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Tužilac u Queensu Richard A. Brown izjavio je kako je motiv svirepog ubistva još uvijek nepoznat, ali da sve ukazuje da se radi o zločinu počinjenom zbog mržnje.

Ubijeni imam i njegov prijatelj sahranjeni su jučer, a gradonačelnik Bill De Blasio je na komemoraciji poručio kako i sva administracija želi pravdu, baš kako to žele i prisutni na sahrani ubijenih, te je najavio intenziviranje mjera sigurnosti u četvrtima New Yorka u kojima žive muslimanske zajednice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0