instant fap

Ubojiti strijelac Haris Međedović

Šesnaestogodišnji Haris Međedović kapiten je sjajne generacije kadeta NK „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta, koja posljednjih godina igra veoma važnu ulogu u prvenstvu Omladnske lige BiH grupa zapad.

Sanjani su prošle sezone bili viceprvaci i šampionska titula im je izmakla za samo jedan bod. U tekućem prvenstvu sanski kadeti jednostavno briljiraju. Prvi su na tabeli i u šest odigranih kola ostvarili su sve pobjede. Mada svi igrači zaslužuju čestitke na dosadašnjim izuzetno dobrim rezultatima, treba ipak izdvojiti mladog Međedovića, lijevonogog napadača, koji igra na poziciji centralnog veznog.

Haris je u sezoni 2011./2012. bio najefikasniji strijelac lige sa postignuta čak 23 gola, a ove sezone u šest nastupa dao je već 12 golova, uz veliki broj asistencija.

Trener omladnskih selekcija Podgrmeča, Velid Kuželj, ističe da je Međedović veliki potencijal i nogometni dragulj Sanskog Mosta, ali i bh nogometa.
„Prošao je sve naše selekcije i pokazao izuzetnu snalažljivost, kvalitetu i sjajan golgeterski instikt. Uz to što je najbolji strijelac, on je jedan od nosioca igre. Ova ekipa ne bi bila to što jeste da nije Harisa Međedovića koji u potrebnim trenucima preuzima odgovornost na sebe i odlučuje utakmice. Ima izuzetan pregled igre i genijalne pasove. Vjerujem da će uspijeti u profesinalnom fudbalu. No, poznato je da se pozivi u reprezentaciju ne baziraju isključivo na kvaliteti igrača koji igraju ovu ligu. Ipak se nadam da će Haris dobiti poziv da brani boje naše države“, rekao je Kuželj.
Haris Međedović je rođen 1996. godine u njemačkom gradu Nirnbergu, a dvije godina kasnije sa porodicom doseljava u Sanski Most. Otac Damir, Banjalučanin koji vodi porijeklo sa Kosova, kaže da se Haris druži sa loptom od kad je prohodao i to mu je bila jedina igračka.
„Sigurno su na Harisov raskošni talenat uticali geni, jer je djed Hamo Međedović bio vrsni nogometaš, koji je bio dugogodišnji igrač i trener NK „Budućnost” iz Peći, a šezdesetih godina bio je proglašen i najboljim igračem Kosova. I on je bio izraziti ljevak“, kaže Damir Međedović.
Haris je prve nogometne korake načinio već sa šest godina u selekciji pionira Podgrmeča, gdje su mu treneri bili Mirsad Dedić i Fahrudin Kuburaš. Uz naporan rad i zalaganje brzo je savladao tehniku i nogometne vještine, te postaje oslonac ekipe i jedan od najboljih igrača. U dresu pionira sanskog prvoliogaša počinje ostvarivati dobre rezultate u prvenstvenim utakmicama i mnogim turnirima. Najveći uspjeh Haris ostvaruje već sa svojih 10 godina, kada je bio najefikasniji strijelac Kantonalnog prvenstva za pionire održanom 2007. godine u Bosanskom Petrovcu.
Treba istaći, da je Haris Međedović već na meti mnogih menadžera koji su dolazili u Sanski Most i posmatrali njegove igre, ali još nije bilo ozbiljnijih ponuda za prelazak u novu sredinu. No, sasvim je sigurno, da je pred mladim Harisom svijetla nogometna budućnost.

KOMENTARI