HomeLokalne temeSanski Most

Uhapšen jer ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog kaznenog djela

Predivno izletište na Zdeni

Policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Bosne i Hercegovine A. S. (1991.) na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod u srijedu, 9. marta, u 23:40 sati.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog kaznenog djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Uhapšeni je kontroliran prilikom ulaska u BiH i bit će predan službenicima Sudske policije Odžak, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana na MGP Gradiška, prilikom izlaska iz BiH, u 19 sati uhapšen je D. P. (1953.), državljanin Republike Srbije. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud Banja Luka zbog kaznenog djela “falsificiranje isprave” te je predan službenicima Sudske policije Banje Luke.

Istoga dana na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča uhapšen je bh. državljanin Z. A. (1962.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Konjic zbog kaznenog djela “oštećenje tuđe stvari”.

Policijski službenici PGP Aerodrom Sarajevo predali su Z. A. službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, navodi se u saopćenju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: