Upozorenje za one koji ljetuju u Hrvatskoj: ‘Pažljivo s bankomatima, možete izgubiti puno novca’

HomeVijestiRegion

Upozorenje za one koji ljetuju u Hrvatskoj: ‘Pažljivo s bankomatima, možete izgubiti puno novca’

Hrvatski grad poklanja zemljište uz jedan uslov. Žele privući nove stanovnike

Slovenski mediji ovih su dana počeli upozoravati svoje građane da se dobro pripaze na bankomatima u Hrvatskoj kako im se ne bi dogodilo da potroše znatno više novca nego što su planirali.

Razlog nije samo taj što najveći broj Slovenaca bira upravo Hrvatsku za odmor već i činjenica, navode slovenski mediji, da Hrvatska ima neke od najvećih naknada za podizanje novca na bankomatima, posebno kada su u pitanju stranci, piše Jutarnji.hr.

Naime, stranci koji podižu novac u Hrvatskoj na bankomatu koji nije od banke koja je izdala karticu, piše Žurnal 24dužni su platiti takozvani “access fee” odnosno naknadu za podizanje gotovog novca karticama inostranih izdavatelja.

Te naknade, upozoravaju Žurnal24 i Savez potrošača Slovenije, zavisno od banke do banke, mogu iznositi i preko pet eura (9,45 KM) po transakciji, što bi se mnogima moglo pokazati neisplativim.

“Uvijek dobivamo informacije o problemima prilikom podizanja novca na bankomatima u inozemstvu, a posebno u Hrvatskoj koja ima jako visoke naknade. No, bankomat korisnika mora o tome obavijestiti što znači da on u svakom trenutku može prekinuti transakciju i novac podići na nekom bankomatu s manjom naknadom, navodi se.

Proviziju neće morati platiti oni kojima banka izdavateljica kartice pripada nekoj od grupacija koje posluju i u Hrvatskoj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0