instant fap
NaslovnicaSanski Most

Večeras Maturska večer učenika SMŠ Sanski Most

Večeras Maturska večer učenika SMŠ Sanski Most

Učenici završnih razreda Srednje mješovite škole iz Sanskog Mosta večeras će proslaviti svoju matursku večer.Tradicionalna proslava maturske večeri i ove godine bit će održana u hotelu „Sanus“. Ovom događaju prethodit će defile kolone maturanata i njihovih profesora od Srednjoškolskog centra i glavnom gradskom ulicom do mjesta gdje se održava matursko veče. Očekuje se da će kolonu koja kreće od 20 sati  kao i obično pratiti veliki broj građana.
Matursku večer večeras će proslaviti 134 maturanta iz dva odjeljenja tehničkih četverogodišnjih škola i to: ekonomski tehničar i tehničar drumskog saobraćaja, te sedam razreda trogodišnjih zanimanja i to: kombinovano odjeljenje automehaničar – bravar, vozači  motornih vozila, elektro instalateri, kuhari i konobari , stolari, te odjeljenje frizera i prodavača.

Prema riječima Neire Alihodžić, pedagoga Srednje mješovite škole, generacija učenika koja je okončala ovu školsku godinu jedna od talentovanijih u poslijeratnoj historiji Sanskog Mosta. Ona je istakla, da su ovi učenici pokazali zavidne rezultate ne samo u znanju, nego i u vannastavnim aktivnostima. Prolaznost četverogodišnjih razreda je 66, 12 posto sa srednjom ocjenom 3,06, dok je prolozanost trogodišnjih razreda čak 82 posto sa prolaznom ocjenom 3,21. Nastavno vijeće je odlučilo da za učenike generacije u Srednjoj mješovitoj školi za nastavnu 2011/ 2012. godinu proglasi učenice Medinu Talić,  Ekonomska škola i Šefka Gredelj, frizerska škola.
Srednja mješovita škola ostvarila je veliki rezultat na Četvrtom festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola, a ovo takmičenje srednjoškolaca iz čitave BiH  je održano u Doboju. Na ovom takmičenja sanski srednjoškolci su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto. U kategorijni električari diplomu za prvo mjesto dobio je Armin Vojniković, u kategoriji stolar prvoplasurani je bio Haris Razić, dok je u kategoriji automehanirač drugo mjesto osvojio Zlatan Čirkić.