instant fap

Veličanstvena Noć Kur'ana u Donjem Kamengradu

Veličanstvena Noć Kur'ana u Donjem Kamengradu

Tradicionalni događaj, koji se održava u sklopu manifestacije „Musalla“ je Noć Kur'ana, a ove godine, u haremu Sultan Mehmeda Fatiha u Donjem Kamengradu, okupio se veliki broj posjetilaca.

Na ovoj divnoj večeri nastupili su vrsni hafizi i učači Kur'ana iz Turske, Irana i Bosne i Hercegovine. Prisutnima se na početku obratio Mirza ef. Žerić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a posjetioci su potom mogli uživati u milozvučnim glasovima hafiza i njihovim interpretacijama.

Gost predavač u sklopu ovog događaja bio hafiz Amar ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajeva, koji je okupljenim vjernicima govorio o snazi objave u Kur'anu kao jedinoj autentičnoj knjizi u kojoj je sačuvana originalna Božija riječ. Manifestacija “Musalla” se održava krajem mjeseca jula u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most.

Za vrijeme trajanja ove, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, najveće vjerske manifestacije u muslimana, njene bogate sadržaje poprati više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI