instant fap

Veliki uspjeh Fajkovića i Kambera

Danas ispravljamo nenamjerno i zabunom učinjenu pogrešku prema reprezentativcima Bosne i Hercegovine Albinu Fajkoviću i Irnesu Kamberu iz Sanskog Mosta koji su ipak ostvarili veliki uspjeh na  Balkanskom prvenstvu u kikboksu čiji je domaćin bio bugarski grad Varna.

Naime, dva sanska kikboksera jučer su se u svome gradu pojavili sa brozanim medaljama osvojenim na ovom velikom takmičenju, dok smo mi objavili da nisu uspjeli ostvariti značajniji rezultat , te da su poraženi  u prvom kolu u disciplini K1 stil. Moramo istaći, da grešku nije učinio autor objavljenog  teksta, nego je zabuna došla od Mirnesa Topića, trenera kluba borilačkih sportova „Sana 2004“, a koji je pripremao sanske  reprezentativce.

„Ja sam iz Varne od selektora Salke Zildića dobio poruku da je Albin izgubio od domaćeg takmičara  i da je oštećen. Nisam znao da je to bio već drugi. Isto tako, u poruci je pisalo da je Irnes poražen u drugoj rundi od srbijanskog predstavnika. Ustvari, oba takmičara su uspješno prošla prvo kolo i poruka je bila za drugi krug takmičenja, a ja sam shvatio da su naši takmičari ispali i da nisu ostvarili rezultat. Poruku sam odmah  prenio Radio Sani, našem prijatelju Aganoviću, koji je to objavio. Međutim,  kasnije sam se čuo sa njima i ustanovilo se da su oni  osvajači medalja i  u svakom  slučaju ja sam  kriv“, rekao je trener Topić.
Treba reći da je ovo veliko takmičenje za dvojicu sanskih boraca bio prvi nastup u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji. Oni su se do nastupa u Bugarskoj takmičili u konkurenciji juniora, gdje su imali vrhunske rezultate. Tako su i dobili poziv od selektora reprezentacije BiH, Salke Zildića, da predstavljaju našu zemlju na Balkanskom prvenstvu, a poziv su opravdali.

Irnes Kamber je kategoriji do 67 kg u prvom kolu porazio reprezentativca Bugarske, dok je polufinalni meč izgubio od takmičara iz Srbije. Kamber naglašava, da je za njega osvajanje seniorske balkanske bronze uspjeh, jer još je  mlad i pred njim su još mnoga velika takmičenja.
„Srbijanski borac koji me pobijedio je bio veoma jak, stariji i dosta iskusniji. U prvoj rundi sam dobio snažan udarac u pleksus, a u drugoj također jak udarac u koljeno i  i nisam mogao dalje nastaviti meč.Bilo ni je teško, ali, šta je tu je. Ipak sam osvojio brozanu medalju. Ovaj uspjeh samo mi je dao moral da više treniram.Iduće godine ako Bog da dolazi i zlato. Sve ću dati od sebe da budem  prvi“, rekao je Kamber.
Albin Fajković je u kategoriji do 63 kg  prvo porazio reprezentativca Rumunije, dok je u polufinalom  meču  izgubio meč od domaćeg takmičara izBugarske.
„Na prvenstvu je bilo izuzetno jaka konkurencija i teški mečevi. Ja sam zasluženo pobijedio Rumuna, ali sam oštećen u polufinalnoj borbi. Bio sam bolji od domaćeg takmičara, sve vrijeme sam radio kako nas je trener Topić spremio, ali sudije su bile naklonjenje domaćinu. Žaliti se ne možemo, bilo pa prošlo i gotovo je, a to nam je jedna lekcija više. Svojim protivnicima nećemo više ostavljati mogućnost da odlučuju bodovi, nego ćemo  ići na nokaut. Više ćemo se spremati, raditi jake treninge. Obećavam da ću na Evropskom  prvestvu u turskom gradu Ankari dati sve od sebe, maksimalno ću se spremati  i biće sjajnija medalja, ako Bog da zlato“, rekao je Fajković.
Ovom  prilikom Albin, Irnes i trener Topić se posebno zahvaljuju Hakiji Hukanoviću, vlasniku bazena „Vodeni park“ koji je najvećim dijelom finansirao odlazak sanskih reprezentativaca na prvenstvo u Bugarsku.

KOMENTARI