instant fap

Vlada će pomoći rekonstrukciju stadiona

Vlada Federacije na čelu premijerom je pokazala puno razumijevanje za probleme s kojima se suočava Savez. Vlada je obećala da će podržati aktivnosti A reprezentacije BiH, kao i ostalih selekcija

Sastanak između premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, predsjednika komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivice Osima, selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića i sekretara Fudbalskog saveza BiH Jasmina Bakovića održan je u zgradi Vlade Federacije BiH na kojem je bilo riječi o finansijskoj situaciji i narednim utakmicama.
Nakon jednosatnog sastanka, na novinarska pitanja odgovorio je samo Baković koji je kazao kako su se sagovornici dotakli svih važnijih pitanja u vezi sa funkcionisanjem Fudbalskog saveza BiH uključujući organizaciju narednih utakmica reprezentacije i pitanje stanja u kojem se nalaze stadioni.

“Vlada Federacije na čelu premijerom je pokazala puno razumijevanje za probleme s kojima se suočava Savez. Vlada je obećala da će podržati aktivnosti A reprezentacije BiH, kao i ostalih selekcija. Razgovarali smo o stadionu “Bilino polje” u Zenici na kojem nastupa reprezentacija, kao i o mogućnostima određenih infrastrukturnih zahvata na olimpijskim stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu. Konkretno, o zamjeni stolica na zapadnoj tribini. Također, bilo je riječi o mogućnostima rekonstrukcije stadiona na Grbavici u Sarajevu. Nije bilo zaključaka o tome, ali je Vlada Federacije izrazila spremnost da pomogne”, rekao Baković.

Sekretar Fudbalskog saveza BiH je na novinarsko pitanje o dugovima Saveza odgovorio da su uz pomoć UEFA-e riješili pitanje duga prema Poreznoj upravi FBiH i naglasio kako Savez trenutno nema nikakvih dugova.

KOMENTARI