instant fap

Vozači oprez, sutra pojačana kontrola saobraćaja

Vozači oprez, sutra pojačana kontrola saobraćaja

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, sutra će se na osnovu  mjesečnog plana izvesti pojačana kontrola saobraćaja. Akcija će se izvesti u dva večernja termina od 20 do 22 sata, te od 23 do 02 sata iza ponoći na području koje pokriva sanska policijska stanica. Akcenat u ovoj akciji će biti na kontroli upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, kontroli isteka važnosti saobraćajne, kontroli tehničke ispravnosti vozila – svjetlosna signalizacija, kontroli korištenja sigurnosnog pojasa, kao i druge prekršaje.
Kako se navodi u saopćenju za javnost, u akciji će učestvovati tri motorizovane i dvije  pješačke patrole koji će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.
Iz sanske Policije naglašavaju da će se saobraćajne kontrole nastaviti i u narednom periodu, te ponovo upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI