instant fap

Zadnje školsko zvono za Maturante Mješovite srednje škole

Zadnje školsko zvono za Maturante Mješovite srednje škole

Maturanti Mješovite srednje škole Sanski Most završili su sa redovnom nastavom, i u narednim danima uslijediće polaganje završnih maturskih ispita, kao i popravnih ispita za one učenike koji su na kraju redovne nastave ocijenjeni nedovoljnom ocjenom.

U Mješovitoj srednjoj školi Sanski Most ove godine školovanje završava 290 učenika iz pet odjeljenja tehničkih četverogodišnjih škola, a to su tehničari drumskog saobraćaja, ekonomski tehničari, tehničari PTT saobraćaja, hotelsko-turistički tehničari i jedno kombinovano odjeljenje mašinskih i elektro tehničara, dok su među trogodišnjim zanimanjima u ovoj školskoj godini školovanje okončali frizeri, električari EU-VET, prodavači, zatim kombinovano odjeljenje konobari, kuhari i stolari, kombinovano odjeljenje metalostrugari i vozači motornih vozila, te jedno kombinovano odjeljenje automehaničara i bravara. Redovnu nastavu su završila 254 učenika, dok njih 36 ide na popravni ispit.

Ukupno ima 52 odlična učenika, zatim njih 104 sa vrlodobrim uspjehom, 94 sa ocjenom tri, te 4 učenika sa dovoljnim uspjehom. Prolaznost učenika završnih razreda je ocjenjena srednjom ocjenom 3,46. Polaganje završnih maturskih ispita i odbrana maturskih radova počinju 2. juna, popravni ispiti za maturante su 26. maja, dok će svečana dodjela diploma biti upriličena između 15. i 20. juna. Učenici završnih razreda Mješovite srednje škole Sanski Most 23. maja će proslaviti svoju matursku večer. Tradicionalna proslava maturske večeri i ove godine bit će održana u hotelu „Sanus“. Ovom događaju prethodit će defile kolone maturanata i njihovih profesora od Srednjoškolskog centra i glavnom gradskom ulicom do mjesta gdje se održava matursko veče. Očekuje se da će kolonu koja kreće od 20 sati kao i obično pratiti veliki broj građana. 

KOMENTARI