instant fap
NaslovnicaVijesti

Zagrepčanin teško ozlijeđen prilikom skoka sa 150 metara visoke litice

Zagrepčanin teško ozlijeđen prilikom skoka sa 150 metara visoke litice

Pokušaj izvođenja base-jumpinga sa 150 metara visoke Markezine Grede iznad Klisa kod Splita dugo će pamtiti 35-godišnjak iz Zagreba. Kako doznajemo od splitskog GSS-a, paraglideru V.Š. je prilikom skoka padobransko krilo udarilo u liticu, nakon čega je ljubitelj ekstremnih sportova pao u podnožje litice te se teško ozlijedio.

Zadobio je otvoreni prijelom noge, ozljedu prsišta i ruke, no na sreću je ostao priseban te je uspio mobitelom pozvati  GSS.

Dojava je stigla malo prije 19 sati, a na mjesto nesreće odmah su upućeni ekipa HGSS-a i hitne pomoći.

Već nakon 15 minuta spasitelji su se uspijeli probiti i popeti do unesrećenog, koji je potom imobiliziran i stabiliziran nakon čega je transportiran u specijalnoj brdskoj nosiljci do kola Hitne pomoći koja su čekala u podnožju.

Natjecanje upitno

V.Š. je skok izveo kao probu za međunarodno natjecanje u base jumpingu najavljeno za naredni vikend, no, kako doznajemo, nakon ove nesreće otvoreno je pitanje hoće li se ono održati.

“Temeljem Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, ovakva natjecanja potrebno je najaviti vrijeme i zatražiti stručnu procjenu, te osiguranje HGSS-a.

Ukoliko se slijedećeg vikenda bude organizoralo natjecnje na terenu će se nalaziti dežurna ekipa” poručuju iz HGSS-a.