instant fap

Zapamtite njihova imena: Djeca Podgrmeča osvojili titulu prvaka

Zapamtite njihova imena: Djeca Podgrmeča osvojili titulu prvaka

Selekcija predpionira U-13 Nogometnog kluba Podgrmeč, generacija 2003/4 godište, osvojila je laskavu titulu prvaka jeseni Omladinske lige USK grupa jug.

Mladi sanski nogometaši su do ovog uspjeha došli sa svih sedam pobjeda. Radi se o odličnoj generaciji Podgrmeča, možda i najboljoj u posljednjih nekoliko godina.

Pored toga što ovi dječaci naporno treniraju i daju svoj maksimum u skoro svakoj utakmici, njih krasi i prijateljstvo van terena, što svakako pozitivno utiče i na samu igru. U skoro svim utakmicama su briljirali, igrali disciplinovano i bez puno grešaka. Odigrali su još jednu fantastičn polusezonu.

Tim povodom oglasila se i Uprava NK „Podgrmeč, a u saopćenju za javost, između ostalog, stoji: „ Naši predpioniri su osvojili superiorno prvo mjesto. Znamo kvalitete ove talentovane generacije trenera prof. Ferida Kuželja Feđe, ali je ovo ipak prvi izlazak na veliki teren pošto se u mlađim uzrastima igra drugi sistem takmičenja i utakmice su na pola terena ( 8+1) ili mali nogomet u salama i dvoranama( 5+1).

Dodatni peh je bila povreda pionirskog golmana Armina Turana na humanitarnoj utakmici u Kamengradu, tako da je talentovani Bekir Raifi prekomandovan u stariji uzrast, a na gol je morao igrač Dino Luiz Sadić, koji je još pjetlić genaracija U-10. Trijumf sa osvojenim 21 bodom iz 7 odigranih utakmica sa svih 7 pobjeda, znači neriješenih 0 i izgubljenih 0 utakmica, uz postignutih 35 golova, što je u prosjeku 5 po utakmici i primljena samo 2 gola. Skor od +33 je vrijedan pohvale.

Boje voljenog kluba su branili i uspjeh su ostvarili: Bekir Raifi, Maisad Alagić, Emrah Kazić, Edhem Šupuk, Hamed Porčić, Jasmin Opakić, Nermin Alagić, Almedin Palić, Salem Ćerimović, Amar Smajlović, Tarik Ramić, Dino Luiz Sadić, Eldar Kamenčić, Ismet Talić, Harun Alibegović, Ajnur Huzejrović, Vedad Seferović, Hamza Vuković, Eldin Čarkić, Muhamed Talić, Imran Cikotić i Amar Talić.

Još jednom čestitamo našim nadama koji dokazuju da vrijedi ulagati u budućnost kluba“, navdi se u saopćenju. Inače, mišljenja stručnjaka su da se radi o izuzetno talentiranim igračima koji već posjeduju kvalitet i trebali bi imati svijetlu nogometnu budućnost.

Ova generacija mladih sanskih zeleno – žutih je već osvojila brojne trofeje na takmičenjima u BiH, ali i van njenih granica. Skoro gdje god da se pojave, po običaju se penju na pobjedničko postolje. S toga, ne treba sumnjati da će tako nastaviti i u narednim godina i grad na devet rijega ne treba da strahuje za svoju nogometnu budućnost. Radio „Sana“ želi sportsku sreću i puno uspjeha mladim sanskim nogometašima, uz želju da kao i do sada budu jedni od najboljih ambasadora svoje BiH i Sanskog Mosta. Sretno.

KOMENTARI