instant fap

Zašto žene preferiraju visoke muškarce?

Da je ženama veličina bitna, čini se, ipak nije mit. Barem što se visine tiče.

Barem što se visine tiče. Kako prenosi AskMen, teorija prema kojoj žene preferiraju visoke muškarce, nedavno je dobila i službenu potvrdu i to u obliku istraživanja koje je provelo sveučilište Utah. Prema tom istraživanju, razlog tomu treba tražiti u evoluciji.

U davna vremena, još kad su zemljom hodali neandertalci, muškarci koji su se prvi uzdigli na dvije noge imali su značajnu prednost u odnosu na one koji su još bili na sve četiri. Oni su mogli udarati mnogo jače, a s obzirom da su bili uspravni, i prema dolje. To im je davalo bolje izglede u borbi, a time i kod žena. Naime, u to je vrijeme ženama bilo bitno da njihov muškarac pobjeđuje u borbama, jer je to značilo da će moći štititi nju i potomke i znati se pobrinuti za resurse potrebne za njihov opstanak, prenosi Index.

Iako taj argument u današnje vrijeme baš i ne stoji, istraživači vjeruju da je on ukorijenjen duboko u žensku podsvijest pa je samim time još uvijek bitan pri njihovom odabiru muškarca. Prema statistikama, osim onih koji će ih moći zaštititi, žene danas najviše zanimaju muškarci s dobrim genima, a visina je svakako jedan od bitnih fizičkih pokazatelja kvalitete gena.