instant fap

Zbog snijega sporije odvijanje saobraćaja

Zbog snijega sporije odvijanje saobraćaja

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Zbog snijega koji pada u većem dijelu BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije.

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Posebno se izdvajaju dionice u zapadnom i jugozapadnom dijelu naše zemlje, gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetara.

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta.
Zbog nevremena u Hrvatskoj zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici Ličko Petrovo Selo-Karlovac.

RADOVI:

Magistralni putevi:

M-4

Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju “Irac” se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod “Siporex”-a se usmjeravaju na M-4.

M-17

Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20

Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Regionalni putevi:

R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj.

Kanton Sarajevo:

Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Bolnička, Kakanjska i Stari Kovači, saopćeno je iz BIHAMK-a.

KOMENTARI