instant fap

Živjet će od sopstvenog sala, a udovi će se obnavljati

DARPA je u nekim stvarima već postigla uspjeh – radi se o “prigušivanju” okidača za spavanje, za šta je razvijena posebna hemijska supstanca

Američka Agenciji za napredna obrambena istraživanja (DARPA) bavi se projektovanjem super-vojnika putem razvijanja egzokostura, koji vojnicima treba da omogući da podižu ekstremno teške premete i da trče brže i duže nego što su to u stanju prirodno da čine. DARPA se bavi projektom genetske manipulacije, čiji je cilj da omogući vojnicima da danima žive samo od zaliha energije u tijelu, tj. od sala, bez spavanja, a da ipak budu efikasni u svojim zadacima.
Ono što među tim istraživanja izaziva šok i nevjericu jeste iznalaženje načina da ranjenicima ponovno izrastu razneseni, oštećeni ili odrezani dijelovi tijela?!

“Vojnici budućnosti” trebalo bi da budu sposobni da trče olimpijskim brzinama i da danima izdrže bez hrane i sna.

DARPA nastoji da “probudi” određene gene koji bi pomogli tijelu da efikasnije pretvara salo u energiju, što bi na kraju dovelo do stvaranja više prostora za oružje i municiju u ruksacima vojnika, jer ne bi morali da nose zalihe hrane!

U javnosti nije poznato na koji se način pokušavaju pokrenuti stanice oštećenog tkiva da vojnicima ponovno stvore udove koje im raznesu bombe i mine.

Kako navode američki mediji, postoji nekoliko dokumentovanih slučajeva mlađe djece kojima su ponovno izrasli prsti nakon što ih izgubili u nesreći i na osnovu toga DARPA ulaže veliki novac na pronalaženje “fiziološkog okidača” za istu stvar kod odraslih.

DARPA je u nekim stvarima već postigla uspjeh – radi se o “prigušivanju” okidača za spavanje, za šta je razvijena posebna hemijska supstanca.

Piloti helikoptera na kojima je testirana ova tehnika ne samo da su bez problema bili budni duže od 40 sati, nego im se nivo koncentracije povećao, a ne smanjio, nakon dva dana bez sna?!

Vojska se nada da će time zamijeniti amfetamine koji negativno utiču na rasuđivanje, pa je u borbama bilo više slučajeva tzv. “prijateljske vatre”.

U javnost je “procurio” i podatak da ova agencija istražuje i mogućnost ugradnje displeja na kontaktne leće, koji bi vojnicima direktno na očnu jabučicu produkovali slike i informacije sa satelita i izvidnih bespilotnih letjelica!

Posebne kacige na kojima rade naučnici mogli bi super-vojnicima da omoguće i telepatski komunikaciju.

Neki naučnici ove pokušaje i istraživanja nazivaju naučnom fantastikom, ali se DARPA već može pohvaliti izumom prvih uređaja za virtuelnu stvarnost i sistemom koji se pokazao kao preteča modernog interneta.

KOMENTARI