instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Zvanično: SDS predložio Karadžićevu kćerku za potpredsjednicu Narodne skupštine

Zvanično: SDS predložio Karadžićevu kćerku za potpredsjednicu Narodne skupštine

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) donijelo je odluku da poslanica te stranke Sonja Karadžić-Jovičević bude kandidatkinja za potpredsjednicu Narodne skupštine RS-a.

Lider SDS-a Mladen Bosić ističe da u toj stranci smatraju da kadar najjače opozicione stranke treba da zauzume poziciju u parlamentarnom rukovodstvu, koja pripada najvećoj opozicionoj stranci.

Nenad Stevandić je nelegalno na toj poziciji, nakon što je napustio SDS“, dodao je Bosić nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDS-a, javlja Fena.

Stevandić, iako je napustio SDS, zadržao je potpredsjedničku funkciju u skupštinskom rukovodstvu, koja pripada najjačoj opozicionoj stranci u RS-u, tj. SDS-u, zbog čega opozicionari Stevandića ne priznaju kao legitimnog potpredsjednika Narodne skupštine RS.

Bosić očekuje da Sonja Karadžić-Jovićević bude izabrana i da se time ispoštuje Poslovnik entitetskog parlamenta.

Sonja Karadžić-Jovičević kćerka je haškog optuženika Radovana Karadžića. Prošle godine ovako je govorila:

„Ako govorimo o pravu i pravdi, o dokazima koji su uneseni u spis,Radovan Karadžić treba da bude pušten odmah. Da je njegova navodna krivica toliko očigledna, bila bi i lako dokaziva. Tužilaštvo bi izvelo tri svedoka, pokazalo pet dokumenata i sve bi bilo gotovo i kristalno jasno za dva dana. Druga je stvar što od njih do sada ne videsmo ni pravo ni pravdu.

Kakva god presuda bila, osim oslobađajuće, nosiće dugoročnu poruku svim malim narodima i njihovim vođama da je borba protiv nasilnog raspada države, protiv genocida i etničkog čišćenja, kakve su doživeli Srbi širom bivše Jugoslavije, krivično delo ukoliko je u suprotnosti sa interesima nekih „velikih“ sila. (…)

U posete ocu uspem da odem jednom do dva puta godišnje. Malo razgovaramo o situtaciji u RS, jer nam je svaki trenutak dragocen.“

KOMENTARI