instant fap
NaslovnicaLokalne temeOstalo

24. godišnjica od smrti Fikreta Hodžića, prvaka SFRJ u body-buildingu

24. godišnjica od smrti Fikreta Hodžića, prvaka SFRJ u body-buildingu

Fikret Hodžić je petnaest puta bio prvak bivše Jugoslavije u bodibildingu. Oni koji ga se sjećaju kažu da je bio veliki sportista i legenda ali prije svega bio je čovjek velikog srca. Nažalost, njegov mladi život prekinut je 09. jula 1992. godine ispred porodične kuće. Danas nakon 24 godine, Fikretova porodica, prijatelji i ljubitelji bodibildinga okupili su se na mjestu gdje je on nekada živio, trenirao, kako bi se prisjetili Fikreta i nekih ljepših dana.

Sakib Kurtović, predsjednik bodybuilding saveza BIH danas je boravio u Trnopolju

Fikret se  bodybulidingom počeo baviti 1973. godine, da bi od 1976. pa do 1991. godine uspješno branio titulu bodybuilding prvaka Jugoslavije. Posmrtni ostaci Fikreta Hodžića pronađeni su u masovnoj grobnici u januaru 2009. godine, a sahranjen je tek 20. jula 2009. godine. Ipak, uspomena na Fikreta živi i živjeće na ovim prostorima.

fikret hodzic

Suada Hodžić, supruga Fikreta izrazila je zahvalnost svima koji se trude da uspomena na Fikreta ne nestane. Naglasila je da se nada tome da se od iduće godine u Kozarcu pođe održavati memorijal u znak sjećanja na Fikreta Hodžića na kojem bi bile prikazane fotografije i kratki filmovi o životu i radu Fikreta Hodžića.

mjesto-gdje-je-hodzic-nekada-trenirao

Mjesto gdje je Hodžić nekada trenirao

Da Fikret nije zaboravljen dokaz su njegovi prijatelji iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Bio je izuzetan sportista i prijatelj, govore njegovi poznanici. Fikretova djela i trag koji je ostavio u takmičarskom bodybildingu i danas žive, pa tako i klub u Sanskom Mostu nosi ime Fikret Hodžić, rekao je Emir Nadarević, predsjednik bodibilding kluba Fikret Hodžić Sanski Most.

KOMENTARI