Bravo, ljudi: Očistili izletište na Dabru

Homeinmedia danas

Bravo, ljudi: Očistili izletište na Dabru

Amela Trožić pobjednica 5. Dubrovačkog polumaratona

Društvo sportskih ribolovaca „Sana“ iz Sanskog Mosta i ove godine organizuje tradicionalno ribarsko druženje na rijeci Dabar, koje će biti održano u narednu subotu, 29. februara.

Akciji se odazvalo 10-ak aktivista i zaljubljenika u prirodu predvođenih predsjednikom DSR Sana Fehimom Hadžiahmetovićem. Komunalni fond je dao svoj doprinos i angažovao mehanizaciju koja je popravila prilazni put.

Dokaz da ribolov i rijeke spajaju a ne razdvajaju je i činjenica da su u akciji učestvovale osobe različite starosne dobi neopterećene političkom pripadnošću. Veliko hvala na odazivanju Fehimu, Denialu Islamčeviću, Amiru Hrnjici i njegovom prijatelju, Elvisu Ceriću, momcima iz asocijacije mladih SDA, Suadu Karagiću koji je donio sokove i Enizu Ceriću koji je bio moralna podrška.

Odlučili su pokupiti velike količine smeća koje ostavljaju nesavjesni pojedinci. Jedno od popularnih odmorišta u našem gradu bilo je zatrpano raznim količinama smeća, kao da sve one koji ga posjećuju i ne zanima kako će poslije boravka izgledati.

Svaka čast svima koji su očistili ovaj vrijedni prirodni ambijent koji nesavjesni pojedinci uništavaju, ne cijeneći bogatstva koja imamo.

Tradicionalna ribarska fešta na izletištu Dabar svake godina privlači veliki broj ribolovaca, ljubitelja prirode i ostalih gostiju, te je ovom prilikom iz Društva sportskih ribolovaca “Sana“ upućen poziv svim članovima društva, ali i građanima sanske i susjednih općina, da u narednu subotu svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Sansko ribolovno društvo organiziranjem ovog događaja ujedno daje svoj doprinos u obilježavanju 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0