Čile u drugom poluvremenu izbjegao totalnu katastrofu

Čile u drugom poluvremenu izbjegao totalnu katastrofu

Slično kao i Njemačka, tako je i druga selekcija domaćin Svjetskog prvenstva za rukometaše Danska upisala ubjedljivu pobjedu na startu.  Bila je to utakmica, za koju se pobjednik znao od izvlačenja grupa za ovaj šampionat, ali da će Čile za prvo poluvrijeme dati samo četiri gola, teško je ko očekivao.

Nije Čile velesila u rukometu, ali nije se očekivalo ni da će izgledati protiv Danske kao pravi amateri.  Doduše nisu Čileanci uspjeli da “obore” negativan rekord sa najmanje golova u prvom poluvremenu, jer je to pošlo za rukom Argentini, koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu postigla samo dva gola za 30 minuta protiv selekcije Katara.  Za nepunih sedam minuta nastavka Čileanci su uspjeli da postignu isto golova kao u prvom dijelu, te su smanjili na 24:8.

Naravno, to nije bila bilo kakva prijetnja za selekciju Danske, koja je nastavila u svom ritmu, doduše za nijansu opuštenije, ali sasvim dovoljno da se protivnik iz Južne Amerike deklasira.  Na kraju je rezultat glasio 39:16 za Dansku. Domaće je do pobjede vodio Mortensen sa osam golova, a Mikkel Hansen dodao je sedam. Kod Čilea bolji od ostalih bio je Rodrigo Salines sa četiri gola, ali od toga tri sa sedam metara.  

KOMENTARI