De Rossi je dogovorio ostanak u Romi, ali poruka koju je dobio 40 minuta kasnije je sve promijenila

De Rossi je dogovorio ostanak u Romi, ali poruka koju je dobio 40 minuta kasnije je sve promijenila

Tokom dana u javnost su procurili sadržaji razgovora Danielea De Rossija i direktora Rome, Guida Fienge kada je veznjaku saopšteno da mu neće biti ponuđen novi ugovor. 

Vijest da De Rossi na kraju sezone iznenadila je sve ljubitelje fudbala. Legendarni fudbaler će napustiti Vučicu nakon 17 godina. Ta vijest je javnosti saopštena u utorak.

Međutim, prije toga je bilo dogovoreno da De Rossi ostane u klubu kojem je posvetio svoju cijelu karijeru, ali je jedan odgovor promijenio sve.

Prema sadržaju poruka razmijenjenih s Fiengom De Rossi je htio da potpiše ugovor koji zavisi od nastupa. Za svaki odigrani meč fudbaler bi dobijao 100.000 eura i tako ne bi previše koštao klub.

To znači da ukoliko iz tehničkih ili fizičkih razloga ne bi odigrao niti jedan meč da bi za Romu praktično igrao besplatno.

Fienga mu je na to odgovorio da mu je htio predložiti isto, s tim da bi u ugovor bila uključena neka fiksna cifra koja bi se odnosila na platu, ali je De Rossi ponovio kako ne želi dodatnu cifru.

Nakon što se taj razgovor završio Fienga je kontaktirao predsjednika Jamesa Pallottu i nakon 40-ak minuta proslijedio je Pallottin pozitivni odgovor jer je bio zadovoljan finansijskim uslovima.

Kada je De Rossi pročitao poruku razljutio se jer je klupsko rukovodstvo šutilo duže od godinu iako je znalo da mu ističe ugovor, zbog loše komunikacije i nedostatka želje da mu ponude nastavak saradanje on je odbio kasnu ponudu.

De Rossi će prema izvještajima iz Italije karijeru nastaviti van Evrope. Žele ga New York City iz MLS-a te argentinski Boca Juniors. Međutim, nije isključeno da na stol dobije i ponudu od nekih evropskih velikana.

KOMENTARI