Godišnjica smrti velikog Kobeja Bryanta

HomeMagazin

Godišnjica smrti velikog Kobeja Bryanta

Kobe je ljetos dobio četvrtu kćerkicu, bio je presretan zbog njenog rođenja

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu i legenda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant, umro je na današnji dan prije godinu dana.

Svijet košarke i generalno sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. januara 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Kobe Bryant poginuo u padu helikoptera.

U toj nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedmoro putnika u Calabasasu, zapadno od Los Angelesa.

Zbog pandemije koronavirusa navijači se ne mogu okupiti ispred Staples Centra, kao što su to učinili poslije njegove smrti. Oni su tada ostavili cvijeće, fotografije i palili svijeće ispred hale, a od tada je širom SAD nacrtan 321 mural sa likom Kobeja Bryanta.

Bryant, čiji je nadimak bio “Crna mamba” se 2016. godine povukao iz NBA lige kao petostruki šampion, a cijelu karijeru proveo je u Los Angeles Lakersima.

Njegove igre, radna etika ali i ponašanje van terena uticali su na mnoge buduće NBA zvijezde. Svi se sjećamo tandema Bryant – O'Neal koji su zajedno dominirali NBA parketima.

Bryant se smatra  jednim od najboljih igrača u historiji NBA lige i njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 su penzionisani.

NBA liga će u maju primiti Kobeja Bryanta u Kuću slavnih, u prisustvu njegove tri kćerke i udovice Vanesse Bryant.

Vanessa Bryant je svojevremeno podnijela tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter. Ona je navela da je pilot postupio nemarno, pošto je odlučio da leti u nepovoljnim vremenskim uslovima, umjesto da je odustao od leta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0