instant fap

Građani Sanskog Mosta uznemireni: Može li nas zaštititi ovakav Mujin MUP?

Građani Sanskog Mosta uznemireni: Može li nas zaštititi ovakav Mujin MUP?

Subota je 20. novembar. Građani cijele BiH uz  jutarnju kafu bivaju iznenađeni i prestravljeni informacijom iz Sanskog Mosta da je nekoliko nepoznatih lica u noći sa petka na subotu, predstavljajući se policijom, upalo u privatnu kuću bračnog para Horozović, pa ih zatim teško povrijedili i opljačkali. 

Vijest je jako brzo postala viralna i našla se na naslovnicama svih vodećih bh-a portala. 

Suad Horozović, zajedno sa svojim sinom Elvisom i porodicom, ugledni je sanski privrednik nekoliko decenija i vlasnik PVC stolarije i farme koje zapošljavaju veliki broj Sanjana. 

Činjenica da su još uvijek nepoznata lica, predstavljajući se kao policija, prije nego što su odnijeli novac i ostale vrijednosti, pretukli ovaj bračni par, nanoseći Suadu i njegovoj supruzi teške tjelesne povrede, zbog kojih se Suad nalazio u težem zdravstvenom stanju u banjalučkom UKC-u, posebno je uznemirila širu javnost. 

Okrutnost pri počinjenju ovog krivičnog djela, držanje i maltretiranje Horozovića cijelu noć do ranih jutarnjih sati, slika je koja se ovih dana vrti u podsvijesti svih nas. 

Nedugo nakon ovog događaja, javnost je informisana i o ponovnoj provali i krađi u prostorijama Srednje mješovite škole u Sanskom Mostu, ali i o “akciji” sanske policijske uprave u kojoj su, kako oni kažu razbili “lanac” trgovaca heroinom u Sanskom Mostu. 

Samo s ciljem “smirivanja” nervozne i preplašene javnosti. 

Kako drugačije shvatiti saopćenje u kojem se hvale da su nakon opsežnih “operativno-taktičkih mjera i radnji, proveli ovu akciju? Nakon svega napisanog, dolazimo i do najbitnijeg dijela. 

Da li građane Sanskog Mosta može zaštititi kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem se čelu nalazi marioneta ministar Nermin Kljajić, a čiji je stvarni “naredbodavac” Rifet Hozanović, pravosnažno osuđen za drsku krađu u Muslimanskom dobrotvornom društvu “Merhamet”? 

Prvi operativac ovakvog MUP-a je komesar i glavi inspektor Mujo Koričić, koji i pored činjenice da je davno morao po slovu zakona biti penzionisan, još uvijek nezakonito ostaje na ovoj poziciji. 

Strašno zvuče informacije koje su se u posljednje vrijeme pojavile u javnosti o tome da se najviše policijskih službenika u BiH, upravo procesuira na našem Unsko-sanskom kantonu, da se postupci vode protiv čak 4 komandira policijskih uprava na našem kantonu, a još i najstrašnije da se i protiv samog komesara vodi nekoliko desetina različitih krivičnih postupaka u kome je upravo on prvoosumnjičeni. 

MUP USK kao policijska agencija zadužena za provođenje zakona iako je solidno tehnički opremljena, gotovo da na samom terenu ne postiže nikakve rezultate. 

Građani Sanskog Mosta s pravom kažu da specijalnu jedinicu MUP-a Unsko-sanskog kantona nisu vidjeli od posljednje predizborne kampanje, kada je istu komesar Mujo Koričić poslao na Trg ljiljana i na još neke lokacije u Sanskom Mostu, pokušavajući da prestraši isključivo članove i simpatizere Stranke demokratske akcije, šaljući poruke političke prirode i stvarajući dojam da će se “nešto” desiti. 

A desilo se! Desilo se da smo zbog nemara ovakvih čuvara zakona, kao građani, prepušteni sami sebi. 

Krajišnici se danas kolektivno pitaju – može li nas zaštititi MUP i kriminalni policijski vrh koji odgovara pred pravosuđem zbog velikog čovjeka i policajca rahm. Zire (nek mu je rahmet), ili još živog mu kolege Jusufa Tutića kome su sličnu sudbinu namijenili, policijski vrh koji vodi na desetine predmeta disciplinske odgovornosti protiv najboljih policajaca i uglavnom pripadnika Armije BiH u policiji?

Mogu li se konačno i Sanjani osjećati sigurno u gradu u kome svako jutro iščekuju uz kahvu informaciju kome je prethodnu noć izvršena provala, ko je napadnut a ko opljačkan, dok MUP najviše predmeta vodi protiv neovisnih medija i novinara po krajiškim gradovima?

Izuzev informacije da će nas nastaviti “globiti” različitim radarima za krpljenje budžetskih rupa Vlade Mustafe Ružnića, ovakav korumpirani Mujin MUP nam neće ponuditi ništa. 

KOMENTARI