instant fap

Holandija: Osigurati fleksibilnije radno vrijeme za postače

Jedan od sindikata započeo borbu za fleksibilnije uslove rada muslimana za vrijeme ramazana.

Haag

Omladinska jedinica Zajednice kršćanskih sindikata (CNV), koja je jedna od najvećih radničkih organizacija u Holandiji, osnovala je savjetovalište za pomoć muslimanima koji imaju problema na poslu zbog posta.

U saopćenju ovog sindikata je navedeno da se muslimani susreću brojnim problemima na poslu, ali da šute o tome zbog straha od gubitka posla.
Prema saopćenju, savjetovalište će uzeti u obzir žalbe muslimana i pokušati u skladu s tim osigurati fleksibilnije uslove za rad.

U saopćenju je navedeno da oni koji poste imaju nižu koncentraciju, te da su umorniji i da im je zbog toga potrebno osigurati fleksibilnije radno vrijeme.

Muslimani podržali projekat

CNV, koji broji nekoliko stotina hiljada članova, dobio je podršku muslimana u Holandiji.

Predsjednik Komunikacijskog tijela između muslimana i države (CMO) Ebubekir Ozture, u pisanom saopćenju je naveo da su muslimani sa velikim zadovoljstvom prihvatili ovaj projekat.

Muslimani u Holadniji poste više od 20 sati dnevno u mjesecu ramazanu. Post, kao jedan od temeljnih stubova islama, poboljšava disciplinu kod ljudi, pomaže im da postanu strpljiviji i da pomažu drugima. Cijenimo ovakav pozitivan pristup CNV-a i osuđujemo negativne reakcije iz nekih dijelova zemlje“, rekao je Ozture.

(AA)


KOMENTARI