instant fap

Izradite svoj digitalni životopis

Tko se još sjeća životopisa u obliku kratkih priča ili eseja? A koliko vas danas koristi Europass? U ne tako dalekoj budućnosti sve će se manje koristiti “analogni” životopisi, a sve će više biti zastupljeni oni digitalni.

Neke tvrtke već danas oglašavaju otvorena radna mjesta isključivo na mrežama poput LinkedINa te zahtijevaju od kandidata da imaju na toj stranici ispunjen profil. Headhunteri, tzv. “lovci na glave”, čiji je zadatak pronaći talente koji bi mogli biti korisni za neku tvrtku sve se više služe digitalnim tehnologijama kako bi pronašli idealnu osobu za posao. Stoga, nekvalitetan ili nepostojeći profil na društvenih mrežama mogao bi vas koštati potencijalno dobrih prilika za zapošljavanje.

Budućnost životopisa međutim nije samo u postojećim profilima na društvenim mrežama. U posljednje vrijeme počeli su se pojavljivati internetski servisi koji nude izradu vlastitog grafičko-digitalnog CV-a u obliku infografika. Podaci s LinkedINa i Facebooka su automatski integrirani i prezentirani na grafički primamljiv način. Pogledajte kako to izgleda kroz ovaj video:

KOMENTARI