Jasin i Tevhid pred dušu rahmetli Ferida Arapovića

HomeLokalne temeSanski Most

Jasin i Tevhid pred dušu rahmetli Ferida Arapovića

LJUDI OPREZ! Potrebno izvršiti kontakte zaraženih

Navršava se 40 dana kako je na Ahiret preselio naš dragi Ferid Arapović.

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da će se u utorak poslije podne namaza u Hamzibegovoj džamiji proučiti Jasin i Tevhid.

Bio je u pravom smislu riječi bio dijete ovog grada, rođen i odrastao u sokacima naselja Mahala, bio je vječni dječak zaljubljen u Sanu i grad na njoj.

Sanjanima je poznat i kao veliki navijač Podgrmeča,  a u ona najbolja vremena ovoga najstarijeg sanskog sportskog kluba, gotovo da nije bilo utakmice kod kuće i na strani kojoj nije prisustvovao, radovao se pobjedama i tugovao u porazima voljenog tima.

U osvit agresije na BiH, pridružuje se Patriotskoj ligi, sudionik je Galaje i legendarne pobjede sanskih patriota nad višestruko nadmoćnijim neprijateljem. Skupa s glavninom snaga sansko ključke čete, izvukao se na slobodnu bihaćku teritoriju i nekoliko godina poslije, kao pripadnik 510. brigade Petog korpusa, pobjednički umarširao u oslobođeni Sanski Most.

U poslijeratnim godinama živio je povučeno i skromno, bavio se ugostiteljstvom, a njegov mali kafić bio je omiljeno okupljalište Sanjana i drugih kojima ovaj grad nešto znači. Fera će zauvijek ostati u našim srcima, pamtićemo njegov veseli duh i spremnost na šalu u svakom trenutku, sa ponosom ćemo ga spominjati i u našim srcima zauvijek čuvati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0