instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Kako će biti raspoređen milion KM za saniranje posljedica majskih poplava u BiH

Kako će biti raspoređen milion KM za saniranje posljedica majskih poplava u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o rasporedu sredstava tekuće rezeve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu sigurnosti BiH u svrhu saniranja posljedica poplava iz maja ove godine uz korekcije na sjednici.   

Odlukom se raspoređuj milion KM iz tekuće budžetske rezerve koje je Vijeće ministara BiH odobrilo svojom odlukom na 12. sjednici u svrhu saniranja posljedica poplava u Bosni i Hercegovini, i to po 500.000 KM za najugroženije općine i gradove u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

U Federaciji BiH ova se sredstva dodjeljuju najugroženijim gradovima i općinama, a sredstva se u odgovarajućim iznosima dodjeljuju Bihaću, Bosanskoj Krupi, Sanskom Mostu, Bužimu i Bosanskom Petrovcu, Velikoj Kladuši i Čeliću (po 50.000 KM), Cazinu (100.000 KМ) te Teočaku i Sapni (po 25.000 KM), saopćilo je Vijeće ministara BiH.

U Republici Srpskoj 500 hiljada KM dodjeljuje se najugroženijim općinama, i to Bosanskom Novom (200.000 KM) te Prijedoru, Bosanskoj Dubici i Bosanskoj Kostajnici (po 100.000 KM)

KOMENTARI