instant fap

Kucaju na vrata Vlade USK-a i Imareta

Javljaju se dobri ljudi sa željom da pomognu, ali javljaju se i oni koji stavljaju sol na ranu.

kucaju-na-vrata-vlade-uska-i-imareta

Nakon naše priče o siromašnoj porodici Bećirević iz Bosanske Krupe, mnogi naši čitaoci su tražili načina kako da stupe u kontakt sa njima i da im pomognu, na šta smo ih mi i uputili. Otac desetoro maloljetne djece Edin Bećirević nam je kazao da su ga kontaktirali i zahvalan je svima koji im žele pomoći.

Nažalost, za četveromjesečnu bebu je već bilo kasno. Protekle sedmice preminuo je dječak Senahid, blizanac sa djevojčicom Merisom. U Krupi mu je klanjana dženaza.

– Nije mi gori dan u životu došao kao taj, kada sam morao svoje dijete spustiti u malu humku. Tješili su nas vjerski službenici riječima da je to dijete sad nebeska ptičica, da nas sviju čeka pred kapijama dženneta, kazao nam je otac Edin.

On se, ipak, ne smiruje i najavljuje da će u skladu sa svojim mogućnostima podnijeti prigovor na propuste ljekarskog tima u Domu zdravlja Bosanska Krupa, jer smatraju da su mu mogli pomoći, ali da su bili inertni.

Najstarija, desetogodišnja djevojčica Ajla Bećirević ide u školu i tamo je izložena nepromišljenim uvredama pojedine djece koja samo prenose mišljenje roditelja.

– Dijete je došlo uplakano kući, kazavši da joj je jedan dječak rekao da smo mi sami udavili svoje dijete jer ga ne možemo hraniti. To je surovo, molimo roditelje da imaju obzira i da ovakve stvari ne govore svojoj djeci, jer poslije toga naše dijete zapadne u depresiju, kazala nam je, kroz suze, majka Fatima Bećirević.

Jučer su Bećirevići iz Krupe došli u Bihać kako bi još jednom pokucali na vrata odgovornih u ministarstvima Vlade USK-a, ali i na vrata javne kuhinje Imaret. Kažu da imaju razloga da od Vlade traže pomoć, jer još dvoje njihove djece, od dvije i tri godine, imaju ozbiljnih zdravstvenih poteškoća, a jednoj djevojčici opada mnogo kose, što ih strašno zabrinjava.

KOMENTARI