instant fap

Malonogometni turnir „Podgrmeč 2012“

Nogometni klub „Podgrmeč“  i ove godine organizira tradicionalni zimski malonogometni turnir za seniore sa nagradnim fondom od čak 8.000 KM. Ovaj sportski događaj počinje 14. decembra, a održat će se u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu.


Kako su nas informisali iz NK „Podgrmeč“, s ciljem da se poveća interes za učešće na turniru, odlučeno je da iznos za nagradni fond ponovo bude visok. Tako nagrada za prvo mjesto iznosi pet hiljada KM, za drugo mjesto dvije hiljade, dok će trećeplasirana ekipa dobiti hiljadu maraka. Organizator turnira  je donio i odluku da pored prvoplasiranih ekipa novčano nagradi i najbolje pojedince turnira, odnosno najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira.
Kotizacija po ekipi iznosi 150 KM, a uplata se vrši u prostorijama kluba svakim danom od 10 do 14 sati do 13. decembra kada će se u  17 sati obaviti i žrijebanje parova. U Podgrmeču se nadaju da će broj ekipa biti daleko veći u odnosu na prijašnje turnire, a i ove godine se očekuje učešće velikog broja ekipa iz Prijedora, Ključa, Banja Luke i drugih općina iz Unsko – sanskog kantona i Republike Srpske.Kad je riječ o samom takmičenju, igraće se po grupama, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe će se plasirati u naredni krug, te u polufinale. Zatim slijedi utakmica za treće mjesto i na kraju finalna utakmica.
Rukovodstvo Podgrmeča ističe, da se zbog velikog interesa ljubitelja nogometa, a posebno omladine, ponovo organizira ovaj malonogometni turnir. Cilj je, kako kažu u najstarijem sanskom sportskom kolektivu, da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, a da oni stariji igrači, kao nekada, svojim potezima izmame uzdahe publike. Također, veliki je broj onih koji nogomet igraju rekreativno, a ovo je šansa da i oni osjete prava takmičarska iskušenja.
Cijena dnevne ulaznice tokom prvog kruga takmičenja bit će dvije marke, dok će ulaznica za polufinalne i finalne utakmice koštati 3 marke. Planirano je, da se skoro svakog dana tokom odigravanja turnira organizira i tombola za navijače, dok će se za finalnu večer organizirati i jedna revijlana utakmica, te zabavni program.

KOMENTARI