Moderan biznis centar rupičaste fasade – Pogledajte kako će izgledati novi poslovni objekat firme Sana Tel u Sanskom Mostu

HomeUncategorized

Moderan biznis centar rupičaste fasade – Pogledajte kako će izgledati novi poslovni objekat firme Sana Tel u Sanskom Mostu

SANATEL Sanski Most u samom vrhu najpouzdanijih kompanija u BiH
Firma Sana Tel iz Sanskog Mosta, koja se bavi telemarketingom, planira uskoro u tom gradu da izgradi savremeni biznis centar za svoje potrebe. Izgradnjom novom poslovnog objekata u koji će uložiti 2 mil KM, Sana Tel planira da proširi sadašnje kapacitete i zaposli novu radnu snagu.
– Biznis centar će nam pružiti nove mogućnosti za jačanje poslovne saradnje sa sadašnjim partnerima, mogućnost ulaska na veća tržišta sa drugim partnerima u skorijoj budućnosti, kao i pozitvno isticanje u odnosu na konkurenciju. Osim toga, želimo svojim radnicima obezbijediti ugodan i moderan ambijent za rad – kaže u razgovoru za eKapiju direktor firme Afan Šupuk.

Buduće sjedište i poslovne prostorije firme Sana Tel gradiće se na površini od oko 1.200 m2, dok je površina cijelog kompleksa 1.900 m2.

U prizemlju će se smjestiti recepcija, kafe galerija i prostorija za rad. Na prvom spratu je planirana jedna velika radna prostorija, dok će na drugom osim prostorije za rad biti konfrencijska sala. Na trećem nivou su predviđeni kuhinja, server soba, kontrolno odjeljenje, računovodstvo i kancelarije direktora i poslovođa.

Prema riječima direktora Afana Šupuka, nakon što bude izgrađen, biznis centar će moći da primi 450 radnika. Gradnja počinje u maju ove godine, a završetak je planiran u maju 2019.

– Zasada smo izgradili prostor od 600 m2 gdje smo smješteni. Građevinski radovi će se izvoditi u četiri faze, te na taj način možemo nesmetano obavljati dnevne poslove, a da nam ne smetaju građevinski radovi. Veće poduhvate ćemo završavati u toku kolektivnih godišnjih odmora – kaže Šupuk.

Radove izdvodi građevinska firma ECK (Emir Comerc Kurbegovic) d.o.o. iz Sanskog Mosta, čiji tim mladih arhitekata stoji iza ovog projekta.

U izgradnji će se koristiti najsavremeniji materijli, a naš sagovornik poručuje da će objekat biti specifičan po još nečemu.

– Planirano je da se objekat modernizuje do tog nivoa da energetska ušteda bude što veća. Samim tim čuvamo okolinu, a dugoročno smanjujemo naše energetske troškove. Objekat je interesantan po još jednoj činjenici, a to je da će biti opremljen sa savremenom tzv. rupičastom fasadom i mi ćemo biti prvi u BiH koji smo tako nešto primijenili u izgradnji objekta.

Poslovni centar firme Sana Tel niče u poslovnoj zoni Sanskog Mosta, u blizini centra grada, što su ujedno i prednost ove lokacije.

– Bitno je da naši uposlenici svoje pauze mogu da koriste i izvan prostorija firme, a da pri tome ne gube mnogo vremena do centra grada – kaže direktor firme.

Klijenti na tržištu Njemačke

Firma Sana Tel je osnovana 2013. godine. Iako su počeli da rade sa samo pet radnika, danas imaju 112 zaposlenih, što ih čini jednim od najvećih poslodavaca u Sanskom Mostu.

Firma se bavi telemarketingom, odnosno pruža usluge servisiranja i održavanja postojećih klijenata za velike firme na evropskom tržištu. Trenutno, ističe naš sagovornik, klijenti firme Sana Tel su fizička i pravna lica na tržištu Njemačke.

– U moru novih oblika marketinga, ovaj vid poslovanja je sigurno jedan od važnijih. Ovakva promocija se odnosi na sve metode i kanale komunikacije koje možete koristiti kako bi proslijedili informacije o svojim proizvodima, uslugama ili o tvrtki, kako svojim kupcima tako i široj javnosti – kaže Šupuk.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0