instant fap

Pioniri Podgrmeča u finalu savladali vršnjake iz Milana

Pioniri Podgrmeča u finalu savladali vršnjake iz Milana

Mlađe uzrasne kategorije NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta danas su doputovale iz italijanskog grada  Rovereto, gdje su ostvarili veliki  rezultat na međunarodnom turniru pod nazivom „Liga mira“.

Na ovom velikom takmičenju svake godine sudjeluje oko stotinu ekipa iz cijelog svijeta u svim omladinskim kategorijama. U konkurenciji pjetlića takmičile su se 24 ekipe, a mališani Podgrmeča godište 2002./3. su prvo u svojoj grupi bili najbolji i plasirali se među četiri nejbolje ekipe, gdje su ponovo dobrim igrama osvojili najviše bodova i više nego zasluženo osvojili prvo mjesto i podigli pobjednički pehar.  Mladi sanski nogometaši su u svojoj grupi porazili sve ekipe, većinom iz Francuske i Italije, a rezultatom 2:1 su porazili čak i svoje vršnjake iz škole nogometnog giganta Milana.

U  Italiju, na ovo veliko takmičenje iz  Podgrmeča su putovala  32 mališana u kategorijama pjetlići, a pod vodstvom trenera Velida i Feđe Kuželja, te Jasmina Hodžića. Mlađe uzrasne kategporije Podgrmeča već  šestu godina u Roveretu dostajanstveno predstavljaju  BiH. Kadeti su prije četiri godine igrali u finalu i bili su drugi, dok je prošle godine pionirski sastav, također, ostvario izuzetan uspjeh osvajanjem  drugog mjesta. Svih šest godina vođa puta je bio član Uprave kluba, Enes Karić.
Ekspediciju Podgrmeča danas je ispred Tržnog centra „ Čavkunović“  dočekao veliki broj roditelja, rodbine i prijatelja. Dočeku je prisustvovao i dr. Mustafa Avdagić, načelnik Općine Sanski Most,  koji se zahvalio mladim sanskim nogometašima i njihoviim trenerima  što su osvjetali obraz države BiH, ali svog grada.Iz Podgrmeča  se posebno zahvaljuju Sanjaninu Fikretu Ramiću, koji živi u Italiji, jer  su zahvaljujući njemu mladi sanski nogometaši  šestu godinu putuju u italijanski Rovereto,  na veliki svjetski sportski događaj.

Pioniri Podgrmec (1)

Treba istaći, da su mališani Podgrmeča prvo u Italiji, a potom i na današnjem dočeku  pokazali, da imaju i veliko srce. Naime, oni su sve vrijeme u Roveretu nastupali sa velikim tranparentom koji su sami izradili i na kojem je pisalo „Emin u srcu zauvijek“ čime su pokazali da nisu i nikad neće zaboraviti svog kolegu, jedanaestogodišnjeg Emina Beširevića, koji je prošle godine smrtno stradao na stadionu Podgrmeč. Rahmetli Emin je također u proteklim godinama je putovao u  Rovereto, a bio je jedan on najboljih igrača u svojoj generaciji.

KOMENTARI