instant fap

Pobijedio je i Chucka Norrisa, ali izgubio životnu bitku

JOE LEWIS, apsolutna legenda borilačkih sportova, čovjek koji je u zenitu karijere pobijedio i Chucka Norrisa, preminuo je u 68. godini života. Izgubio je bitku s tumorom na mozgu. No borio se, kao nekada s najvećim borcima; Allenom Steenom, Skipperom Mullinsom, Bobom Wallom, J. Pat Burlesonom. Prošao je operaciju, izvadio tumor, ali bolest se vratila.

Lewis je bio dominantna figura 60-ih i 70-ih godina. Među najvećim borcima, ali i apsolutni prvak karatea. Nitko nema više titula u karateu od njega. Bio je čak i pobjednik prvog svjetskog prvenstva u karateu ikada održanog. Pobijedio je Chucka Norrisa. Naravno, ne iz prvog puta. Tek iz trećeg, ali ipak…

1983. godine kolege i stručnjaci proglasili su Lewisa najboljim borcem svih vremena, također i ispred Bena Wallacea. Rođen je 1944. godine u Sjevernoj Karolini. Već u 18. godini odlazi u marince. Smješten je na Okinawu. Trenirao je manijakalno, imao je sreću da je radio s velikim majstorima, ali i sposobnost da već za sedam mjeseci dođe do crnog pojasa.

Po povratku u SAD trenirao je privatno i s Bruce Leejem. Uloga u filmu na Zmajevom putu trebala je biti njegova, ali je pripala Chucku. Ipak, Lewis je odradio mnoge scenarije s Christopherom Leejem, Donaldom Pleasenceom i Robinom Shouom. Njegov posljednji film Kill em All tek dolazi pred gledateljstvo.

Bio je umjetnik svog sporta, puno više od glumca i sjajnog borca. Prenosio je znanje na mnogobrojim seminarima i puno je više utjecao na one koji su ga gledali, nego na one protiv kojih se borio.

KOMENTARI