instant fap

Podgrmeč gostuje u Bosanskoj Krupi

Ovog vikenda igraju se utakmice posljednjeg kola Druge nogometne lige Federacije BiH grupa zapad za sezonu 2011/ 2012. godine.  Nogometaši „Podgrmeča“  iz Sanskog Mosta posljednju prvenstvenu utakmicu igraju sutra protiv „Bratstva“ u Bosanskoj Krupi. Utakmica počinje u 18 sati.


Za sanske nogometaše ova utakmica nema veći značaj, obzirom da su Sanjani već proslavili osvajanje šampionske titule i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH. S toga će se na gostovanju kod Krupljana igrati više radi prestiža, ali sanski nogometaši žele pobjedu kako bi povećali bodovni saldo i gol razliku, te iza sebe ostavili rekord drugoligaških prvenstava koji će teško biti oboriti. Treba istaći da  su igraći  „Podgrmeča “ u ovoj sezoni  tek u dvadesetom kolu u Velikoj Kladuši protiv „Mladosti“ doživjeli prvi poraz, a prije toga su ostvarili čak 19 pobjeda i samo jedan neriješen ishod. „Podgrmeč“ je  prvi na tabeli sa 58 osvojenih bodova i gol razlikom od čak plus 54. Sanski nogometaši su  postigli  čak 67, a primili  samo 13 golova, čime će ući u istoriju drugoligaških prvenstava po broju osvojenih bodova i pozitivnom gol razlikom u jednoj sezoni.
No, za igrače „Podgrmeča“ još nisu završena takmičrska iskušenja. Nakon povratka iz Bosanske Krupe Sanjane čeka još jedna utakmica u  KUP –u BiH za područje Unsko – sanskog kantona. U okviru četvrtog kruga ovog takmičenja  „Podgrmeč“ gostuje u Pokoju kod Bihaća, gdje se sastaje sa NK „Omladincem“.