instant fap

Podrška za tri socijalno ugrožene porodice u Sanskom Mostu

Podrška za tri socijalno ugrožene porodice u Sanskom Mostu

U okviru pružanja podrške sugrađanima koji žive u teškom materijalnom stanju, aktivisti ˝Dirhem˝- a su nastavili uručivati pakete sa prehrambenim artiklima.

Ovoga puta posjetili smo i uručili pomoć za tri potrebne porodice u Sanskom Mostu i okolini.

Porodice koje smo posjetili žive na području općine Sanski Most, u naseljenim mjestima Stari Majdan i Podlug, ali i u samom S. Mostu.

Između ostalih porodica posjetili smo stariju osobu, majku Kelimu koja se već dugi niz godina bori sa veoma teškom bolešću svoga muža. Muž je nepokretan, a boluje i od psihičkih bolesti. Pored spomenutog i Kelima Alukić je narušenog zdravlja, ali je primorana počesto ići raditi fizičke poslove kako bi preživjeli. Pomoć koju dobija od  Centra za socijalni rad je nedovoljna, ponekad i neredovna i kao takva nije dovoljna za hranu, mnogobrojne lijekove i higijenske artikle koji su im neophodni. Slučaj ove porodice nam je poznat duže vrijeme. Bili su korisnici Javne kuhinje u S. Mostu, a često se preseljavaju, jer nemaju svoj stan. Trenutno žive u naselju Podlug u S. Mostu.

Prilikom naše posjete uručili smo im jedan paket sa hranom i higijenskim potrebštinama, te jednu vreću krompira od 20 kg.

 

Drago nam je da smo uspjeli doći do ove porodice, jer je zaista u teškom stanju, a ponekad i bukvalno gladuju.

 

U S. Mostu posjetili smo još jednu porodicu. Radi se o starijem bračnom paru Džananović Subhi i Abdullahu, bez zaposlenja niti bilo koje druge vrste primanja. I njih smo obradovali s paketom namirnica i sredstvima za higijenu, te vrećom domaćeg krompira.

Pored spomenutih, posjetili smo jednu četveročlanu porodicu bez redovnih primanja ili zaposlenja. Porodica Grebo živi sa dvoje male djece u teškom materijalnom stanju. Nedavno se doselila je iz drugog grada i trenutno žive u stanu ustupljenom na korištenje od strane Općine u mjestu Stari Majdan. I njih smo obradovali sa jednim paketom sa sadržajem prehrambenih artikala, sredstava za higijenu i vrećom krompira.

 

Naši sugrađani koje smo posjetili su se najiskrenije zahvalili za ovu pomoć, a i mi se, također, zahvaljujemo našim donatorima i volonterima s čijom podrškom je realizirana, evo još jedna, vrijedna humana akcija. Drago nam je da mladi ljudi žele učestvovati u ovakvim akcijama, bilo novcem ili fizičkim radom, jer to pokazuje da plemenitost i humanost još uvijek žive kod velikog broja naših građana.

KOMENTARI