instant fap

Predivni Šehovci iz zraka VIDEO

Predivni Šehovci iz zraka VIDEO

U Mjesnoj zajednici Šehovci okončana je prva faza radova kojom je izvršeno asfaltiranje jednog dijela putne trase koja prolazi kroz ovo naselje, u dužini od 1200 metara.

Općina Sanski Most za ovaj projekat prethodno je sa viših nivoa osigurala 100. 000 konvertibilnih maraka, a ovaj iznos u cjelosti je iskorišten za postavljanje novog sloja asfaltne površine, odnosno asfaltiranje dotrajalog puta u Šehovcima.

Zasluge za osiguranje ovih sredstava pripadaju predstavnicima Sanskog Mosta na višim nivoima Asimu Kamberu i Sanelu Mahiću.

Jedan od najstarijih mještana Šehovaca, Husein Talić, istakao je kako je ova značajan projekat za ovo sansko selo. „Hvala načelniku Hasanbegoviću i gospodinu Kamberu što su nas posjetili i dogovorili smo da radimo ovaj put s tim da ćemo i mi učestvovati s jednim dijelom novca.

Inače, ovaj lokalni put izgrađen je sedamdesetih godina, i u posljednje vrijeme bio je u veoma lošem stanju, što je stvaralo velike probleme mještanima Šehovaca, koji se većinom bave poljoprivredom.

Implementator ovog projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a izvođač radova firma „Divel“.

KOMENTARI