instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Pokrenuta peticija za ukidanje reality programa Farma za prostor BiH

Pokrenuta peticija za ukidanje reality programa Farma za prostor BiH

Nakon što su jučer brojni građani Bosne i Hercegovine reagirali naneprimjeren sadržaj u reality programu Farma, koji se emitira na televiziji PINK, danas je pokrenuta peticija za ukidanje ovog programa za prostor naše države.

Ovu peticiju pokrenuo je Demokratski omladinski pokret, organizacija mladih u BiH koja aktivno zastupa interese mladih na svim nivoima i koja se zalaže za bolji politički položaj mladih u državi.

Kako se navodi u online peticiji, “nakon nemilih i provokativnih riječi koje su nedavno u sukobu tokom reality programa Farma izrečene, vrijeme je da kao društvo zaštitimo sebe, ali po najviše našu djecu odzaglupljujućih sadržaja koje serviraju u najgledanije TV vrijeme”.

“Ova peticija nije samo pokrenuta radi nacionalnog vrijeđanja koje se desilo već i radi vrijeđanja svake vrste koje se može vidjeti tokom ove emisije. Psovke na raznoj osnovi, seksistička komunikacija na najnižem nivou ne smiju biti sastavni dio bilo koje emisije koju će naša djeca da gledaju. Ovakav sadržaj, iako primamljiv jer odvraća od stvarnih problema, utječe negativno na gledateljstvo i na građane iz naše države bez obzira na nacionalnost jer budi prije svega najniže strasti, ružan rječnik i naravno ponovo nacionalne tenzije”, navodi se u peticiji.

 

Potpisnici ove peticije, osim ukidanja ove emisije, zalažu se također i za njeno pomjeranje u rane jutarnje sate od 01:00 do 05:00 sati.

Radiosarajevo.

KOMENTARI