Posljednji oproštaj od naše Tiđe

HomeSanski MostLokalne teme

Posljednji oproštaj od naše Tiđe

ČEKIĆ (Huse) MEHMED

U prostoru Kino „Sana“, radne kolege, prijatelji, poznanici i drugi građani, oprostili su se od Hatidže Dalipović Tiđe, koja je iznenada, u 57. godini života, preminula na Kliničkom centru u Tuzli.

Od Tiđe, kako je je prijatelji i poznanici od mila zvali, oprostili su se radnici općinske administracije, njene radne kolege, mještani Starog Majdana, gdje je rođena i živjela, ali i svi druge koji su imali priliku da je poznaju. Biranim riječima od nje su se oprostili predsjednik sindikata općinskih službenika i namještenika, Fazir Vukalić, bivši općinski načelnik, dr. Mustafa Avdagić i aktuelni načelnik, Faris Hasanbegović.

Godinama je savjesno i s velikom predanošću, radila težak i nezahvalan posao sekretarice, javljala se na mnogobrojne telefonske pozive, primala stranke, zakazivala sastanke s prvim čovjekom općine i obavljala mnogobrojne protokolarne, administrativne i druge obaveze. Prije više od dvije decenije, u ratnom predsjedništvu Općine Sanski Most, koje je djelovalo u egzilu, na području Travnika i Zenice, radila je ovaj posao u nemogućim uslovima, dajući velik i nesebičan doprinos organizaciji i oživljavanju civilnog života. Odmah po oslobođenju Sanskog Mosta, preuzela je dužnost sekretarice u kabinetu tadašnjeg prvog poslijeratnog načelnika Općine, generala Mehmeda Alagića.

Ovaj posao je potom radila i u kabinetima načelnika Mesuda Šabića, Sanjina Halimovića, Mustafe Avdagića i naposlijetku, aktuelnog načelnika Farisa Hasanbegovića. Tiđa je bila je cijenjena među radnim kolegama, ali i drugim građanima Sanskog Mosta, a posebno među svojim Majdancima. Iznad svega voljela je rodno mjesto i sudjelovala je u brojnim projektima koji su imali za cilj da doprinesu poboljšanju kvaliteta života u Starom Majdanu.

Njen prerani odlazak je veliki gubitak za našu lokalnu zajednicu, a Tiđa će ostati u lijepom sjećanju svih koji su je poznavali. Dženaza i ukop obavljeni su u njenom rodnom Starom Majdanu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0