instant fap

Preminuo Luke Perry

Preminuo Luke Perry

Luke Perry preminuo je danas u 52. godini nakon što je doživio moždani udar. Kako javlja Mirror, Luke je preminuo jutros u bolnici St. Joseph u Burbanku.Prošle sedmice glumca su prebacili u bolnicu nakon što je pretrpio težak moždani udar u svom domu u Los Angelesu. 

Američki televizijski i filmski glumac Luke Perry, ostao je upamćen po ulozi Dylana McKayja u televizijskoj seriji Beverly Hills 90210. 

Luke je proveo pet dana u bolnici nakon što hospitaliziran zbog posljedica moždanog udara. Iz njega je ostalo dvoje djece, 21- godišnji sin Jack i 18- godišnja kćerka Sophie.

“Bio je okružen svojom djecom Jackom i Sophie, vjerenicom Wendy Madison Bauer, bivšom suprugom Minnie Sharp, majkom Ann Bennett, očuhom Steveom Bennettom, bratom Tomom Perryjem i sestrom Amy Coder. Porodica cijeni podršku koju ste im pružali sve ovo vrijeme i mole za privatnost u vrijeme njihove velike žalosti. U ovom trenutku neće biti više infomacija”, rekao je glumčev PR. 

Luke Perry karijeru je počeo u popularnoj seriji “Another World”, a svjetsku slavu je stekao devedesetih godina ulogom zgodnog, usamljenog čovjeka Dylana McKaya. U isto vrijeme pojavio se u filmovima “Buffy the Vampire Slayer”, “The Fifth Element” i “Scorchers”.

Također je posuđivao glasove u animiranim serijama poput “Mortal Kombat”, “The Simpsons”, “Johnny Bravo”, “The Incredible Hulk” i mnogim drugim. 

Glumio je u seriji Riverdale sve do svoje smrti, a nedavno je snimio i ulogu u najnovijem filmu Quentina Tarantina “Once Upon A Time In Hollywood ” u kojem glume još Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie.

Podsjećamo, Perry je moždani udar pretrpio netom nakon što je televizijska mreža Fox službeno potvrdila da će snimati nove epizode Beverly Hillsa.

KOMENTARI