instant fap

Raspodjela sredstava iz revolving fonda

Raspodjela sredstava iz revolving fonda

Na danas održanoj sjednici skupštine Saveza lokalnih udruženja poljoprivrednika Općine Sanski Most, glavna tema je bila raspodjela sredstava iz revolving fonda koji je formiran u saradnji s lokalnim vlastima.

Jedan od zahtjeva sanskih poljoprivrednika upućen općinskim vlastima prilikom kreiranja budžeta bio je da se formira takav fond koji će služiti finansiranju aktivnosti koje provode poljoprivredni proizvođači. Prema riječima predsjednika skupština SLUP-a, Fajke Malovčića, u ovu svrhu je izdvojeno trideset hiljada maraka i ova sredstva su uplaćena na račun SLUP-a. Predsjednik SLUP-a, Husein Selimović, istakao je kako će ovaj novac poslužiti za nabavku repromaterijala.

Na danas održanoj skupštini usvojen je pravilnik o raspodjeli sredstava koji je potom proslijeđen i nadležnim općinskim službama. Nakon što sredstva budu utrošena, izvještaj o načinu njihovog utroška također će biti prezentiran lokalnim vlastima.Ni ovaj skup poljoprivrednika nije mogao proteći bez kritike politike koju provodi nadležno federalno ministarstvo poljoprivrede. Istaknuto je posebno nezadovoljstvo politikom podjele poticaja zbog činjenice da u poslednjih sedam godina poljoprivrednici u USK nisu dobili niti jednu marku poticajnih sredstava.a

KOMENTARI