instant fap

Riješite se nereda u domu i bićete sretniji

Pretrpana kuća može da znači da imate nagomilanog stresa kojeg možda niste ni svjesni. Kada smo pod stresom duži vremenski period, to može dovesti do srčanih oboljenja, povećava rizik od emocionalne nestabilnosti i poremećaja raspoloženja te, generalno, smanjuje naš energetski nivo.

Kada pravite čistku po kući, ormarima, spavaćoj sobi, to daje ogroman podsticaj i budi sreću u vama. Što više budete izbacivali, osjećate se ispunjeniji kao da ste postigli nešto posebno, a vjerujte da jeste! Kada poklonite stvari koje više ne koristite u dobrotvorne svrhe, to vas može učiniti sretnijim znajući da će te stvari koristiti neko kome su stvarno potrebne.

Što manje stvari imate u kući, moći ćete više da se opustite, podmladite i budete spremni da se suočite sa svakim novim danom.
Stvari poput starih odjevnih predmeta i prepariranih životinja služe da se na njima gomila prašine, što može povećati izglede da se razbolite. Njihovim uklanjanjem možete smanjiti susrete sa bubama i prečesto briskanje prašine. Krš, nažalost, može da smanji vaše samopoštovanje i učini da se osjećate nemoćno, pošto vas stalno podsjeća na sve one stvari s kojima morate da se pozabavite i na ono što još nije urađeno.

Pretjeran krš može izazvati da se osjećate iscrpljeno, jer vam pokazuje da nemate vremena ni energije da sredite za sobom i drugima. Višak nepotrebnih stvari i krša vas prije drži zakopanim u prošlosti, nego što živite opušteni u ovom trenutku ili pak gledate optimistično ka budućnosti.

KOMENTARI