instant fap

Šadrvan u Husimovcima

Ispred džamije u selu Husimovci nedavno je završena izgradnja šadrvana, čije će svečano otvaranje biti upriličeno u nedjelju, prvog dana ramazanskog Bajrama.


U nedjelju, prvog dana ramazanskog Bajrama, u džematu Husimovci biće upriličeno tradicionalno bajramsko druženje. Tom prilikom svečano će biti otvoren šadrvan, čiju je izgradnju vlastitim sredstvima finasirao vrijedni džematlija Dursum Karabeg, skupa sa svojom suprugom Azemom. Ovaj prelijepi objekat izgrađen je u kompleksu džamijskog harema, a u njemu se pored klupa za sjedenje, nalazi i mramorna fontana, koja plijeni izgledom i ljepotom. Muvedet ef. Vuković, imam u džematu Husimovci, pozvao je vjernike na tradicionalno bajramsko druženje, u sklopu kojeg će biti upriličeno i svečano otvorenje šadrvana.

Dursum Karabeg, koji je donirao sredstva za izgradnju šadrvana, napomenuo je da je njegov životni motiv oduvijek bio činiti dobro drugim ljudima, što za njega predstavlja posebnu radost. Ovaj šadrvan predstavlja trajno dobro, koji je Dursum Karabeg zajedno sa svojom suprugoma uvakufio, odnosno ostavio na trajno korištenje. Tradicionalno bajramsko druženje u džematu Husimovci, u sklopu kojeg će biti svečano otvoren šadrvan i predat džematlijama na korištenje, održaće se u nedjelju, prvog dana ramazanskog bajrama poslije ikindije namaza. Organizatori ovog događaja pripremili su i bogat kulturno-vjerski program, kojim će biti obilježen najveći islamski praznik

KOMENTARI