instant fap

Sanske košarkašice osvojile naslov prvaka USK

Sanske košarkašice osvojile naslov prvaka USK

Ženski košarkaški klub „Sana“  iz Sanskog Mosta osvojio je šampionsku titulu Kantonalne lige Unsko – sanskog kantona za sezonu 2013. godine.

Sanske košarkašice su u posljednjem kolu pred svojom vjernom publikom u Gradskoj dvorani porazile ekipu „Krajišnika“ iz Velike Kladuše rezultatom 43:40. Ovom pobjedom Sanjanke su se ujedno i revanširale Kladušankama za poraz iz prvog dijela sezone na njhovom terenu. Tako su sanske košarkašice svoju prvu i veoma uspješnu sezonu od nedavnog osnivanja kluba završile na prvom mjestu sa pet pobjeda i samo jednim porazom. Drugo mjesto u ligi sa dva poraza osvojila je ekipa „Krajišnika“, trećeplasirana ekipa kantonalne lige je „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca, a  zadnjeplasirana ekipa „Bratstva“ iz Bosanske Krupe.
Trener ŽKK „Sana“, Emir Lasić, kaže da ovaj uspjeh nije došao slučajno, već da je to rezultat dosta uloženog rada i truda za posljednja četiri mjeseca. Kako ističe, pred odlučujuću utakmcu protiv Krajišnika sanske košarkašice su naporno trenirale i skoro noćivale u Gradskoj dvorani, a utakmicu su odigrale profesionalno i na visokom nivou. Trener Lasić je uputio i čestitku svojim igračicama.
„Drage moje „zmajice“.  Ponosan sam na vas što ste sve ono sto sam i rekao sprovele u dijelo jedno veliko hvala svim igračicama koje su branile boje našeg kluba.  Vi ste šampioni USK-a i budite ponosne na to jer ste vi to i dokazale. Današnji datum upišite u svoje memoare i ovu šampionsku titulu ponovo donesite u naš grad. Vi ste tim koji pobjeđuje i ja sam sam ponosan što sam vaš trener“, stoji u čestitki trenera Lasića.
Čestitku sanskim košarkašicama uputila je Ivana Atlija, predsjednica ŽKK „Sana“.

„Svaka čast cure, hvala vam na velikoj borbi i požrtvovanosti, hvala treneru, svim dobrim ljudima koji su bodrili naše cure danas u dvorani i bili uz njih. Hvala svima koji ste dali podršku i bili cijelo vrijeme uz  naš klub“, rekla je Atlija.
ŽKK „Sana“ je ujedno i obezbjedio plasman u A-1 ligi za košarkašice Federacije BiH, a da li će se Sanjanke takmičiti u ovom rangu zavisi od financijskih sredstava. I Radio „Sana“ upućuje čestitke sanskim košarkašicama na osvojenoj šampionskoj tituli kantonalne lige uz želju da nas svojim nastupima oduševljavaju i obraduju i u narednim sezonama.

KOMENTARI