instant fap

Teletović potpisao sa Netse. King: On je jedan od najboljih evropskih krilnih centara

Reprezentativac BiH Mirza Teletović potpisao od iduće sezone će igrati u NBA ligi. Billy King, menadžer Brooklyn Netsa, potvrdio je da na ofocijelnoj stranici ovog tima da je Teletović potpisao ugovor sa ovim klubom.

Teletovićev potpis za Netse bio je usporen zbog mogućeg dolaska dominantnog centra Dwighta Howarda. U tom slučaju, zbog takozvanog “salary capa”, naš kapiten nije potpisao trogodišnji ugovor kako je isprva bilo najavljeno. Kako se još ne zna šta će na kraju biti sa Howardom, detalji ugovora nisu poznati javnosti.

“Mirza Teletović jedan je od najboljih evropskih krilnih centara i mnogo smo sretni što smo takvog igrača dodali našoj ekipi. Radi se o igraču koji je svojom vanjskom igrom u stanju razvući protivnika na terenu i biće veoma bitan član u budućnosti našeg kluba”, kazao je King.

Teletović je protekle sezone kao kapiten Caje Laboral u prosjeku ubacivao 16,3 poena po utakmici, uz 6,9 skokova u 34 utakmice ACB Endesa lige, dok je prosječno na parketu provodio 31,1 minutu. U Euroligi je bh. košarkaš bio još bolji, pa je postizao prosječno 21,7 poena, šest puta uspješno skakao, te imao i jednu blokadu uz šut za dva 34,4% i 43% za tri poena.

KOMENTARI