instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

USK: Prvi uvode e-knjižice u FBiH

USK: Prvi uvode e-knjižice u FBiH

Projekat elektronskih zdravstvenih knjižica i kompletne informatizacije zdravstvenog sistema Unsko-sanskog kantona zaživjeće već polovinom januara ove godine, potvrdio je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, Almin Hadnanagić.

Prema njegovim riječima, radi se o projektu čija je vrijednost 200.000 maraka i finansiraće se sredstvima samog zavoda. Handanagić je istakao kako je potpisan ugovor s firmom koja će realizirati čitav posao, a do kraja januara biće podijeljeno 35.000 elektronskih zdravstvenih iskaznica penzionerima, boračkim kategorijama i socijalno ranjivim kategorijama.

“Prvi smo u FBiH krenuli u proces informatizacije zdravstvenog sistema i ubrzo će kartoni i knjižice postati prošlost”, rekao je Handanagić.

On je precizirao kako je dinamikom predviđeno da se, nakon izdavanja prvog kontingenta, svake sedmice izdaje pod 10.000 elektronskih iskaznica zdravstvenim osiguranicima, pišu Nezavisne.

“Elektronska iskaznica će sadržavati sve podatke o pacijentu, istoriju njegove bolesti, terapiju i lijekove koje koristi, kao i podatke da li posjeduje uredno zdravstveno osiguranje”, navodi Handanagić.

KOMENTARI