instant fap

Uz publiku bez nervoze, do pobjede

Nije tajna na kojim igračima se bazira naša igra. Znamo ko su naše prve opcije, ko čini okosnicu selekcije i nećemo odstupati od toga. Raduje me što sve više dobijamo od igrača sa klupe, kazao je selektor košarkaške reprezentacije BiH
Još su dva dana ostala do početka kvalifikacija za Eurobasket, a atmosfera u taboru bh. košarkaške reprezentacije je na izuzetno visokom nivou. Da svi sa nestrpljenjem očekuju prvi meč protiv Latvije potvrdio je i selektor Aco Petrović, koji je vrhunski posložio ekipu, što se moglo vidjeti na posljednjim prijateljskim utakmicama.
Nismo nadigrani

”Svima smo zadavali muke i nijedna reprezentacija nas nije nadigrala. Ostvarili smo nekoliko pobjeda protiv selekcija iz vrha evropske košarke i sigurno smo na taj način pokazali koliko vrijedimo. Ipak, nije nam to toliko ni bitno s obzirom na to da se prvi mačići u vodu bacaju, a u srijedu počinje ono pravo, što nas zanima”, kazao je iskusni stručnjak na klupi naše reprezentacije, te najavio predstojeću utakmicu.
”Sigurno je da smo favoriti, ne samo protiv Latvije, već čitave grupe, ali svakako da respektujemo sve protivnike. Želimo ostati čvrsto na zemlji i uvjeren sam da sa takvim pristupom ne bismo trebali imati problema. Prva utakmica je najbitnija i svakako da bi nam pobjeda pred domaćom publikom na startu kvalifikacija mnogo značila. Predstojeći meč sam po sebi nosi određenu nervozu, ali uvjeren sam da će naši momci to znati iskontrolisati”, rekao je Petrović i dodao kako je dobro analizirao narednog protivnika.
”Znamo sve o Latviji jer smo odradili dobar scouting i nikako nas ne mogu iznenaditi. Radi se o mladoj ekipi, koja dosta trči, te dosta pokušava sa šutevima sa distance. Ne bježimo od uloge favorita, a nadam se da će nas do pobjede voditi i navijači. Očekujem da publika prepozna to što radimo i da će na tribinama biti dovoljno gledalaca, kako bi nam osigurali što bolji ambijent i podršku”, istakao je Petrović i otvorio karte pred ovaj meč.

Klupa sve aktivnija

”Nije tajna na kojim igračima se bazira naša igra. Znamo ko su naše prve opcije, ko čini okosnicu selekcije i nećemo odstupati od toga. Raduje me što sve više dobijamo od igrača sa klupe, koji na najbolji mogući način pomažu prvoj petorci”, zaključio je selektor naše reprezentacije.
Petrović prezadovoljan juniorima:
Sjajne igre juniorske reprezentacije BiH na tekućem Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u Sarajevu, nisu prošle nezapaženo ni kod selektora A reprezentacije Ace Petrovića. ”Naši mladi momci rade sjajan posao na ovom prvenstvu i siguran sam da će otići do kraja. Imaju kvalitetu da budu prvoplasirani i izbore promociju u A diviziju gdje im je i mjesto”, kazao je Petrović.

KOMENTARI