instant fap

Veliki uspjeh Binladena Krupića!!

Binladen Krupić, član Judo kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta, ostvario je proteklog vikenda još jedan veliki uspjeh na međunarodnoj sceni. Ovaj mladi sanski judista je u Ljubljani na 49. Nagaoka judo kupu u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Krupić je drugo  mjesto osvojio u konkurenciji stariji pionir u kategoriji do 60 kg. Trener Judo kluba „Sana“, Muhamed Kolaković, ističe da je prezadovoljan nastupom svoga takmičara, iako se na ovom velikom takmičenju Krupić mogao okititi i zlatom.
„ Do ovog odličja Krupić je došao nakon dvije efektne pobjede nad predstavnicima Slovenije i Hrvatske, da bi u finalu bio poražen od domaćeg takmičara. Moram reći, daje Krupiću  sasvim malo falilo  i do zlatne medalje, obzirom da je finalna borba završena neriješeno, ali je u produžetku odlukom sudija izgubio na zlatni bod. Ipak, ovo je veliki uspjeh našeg takmičara obzirom da se radi o jednom od najjačih judo kupova u regionu“, ističe Kolalović.
Ttrinaestogodišnji Binladen Krupić samo ove godine je osvojio 11 medalja i to 5 zlatnih, 4 srebrne i 2 broznane na domaćim takmičenjima i međunarodnim turnirima. Viceprvak je BiH u svojoj kategoriji, a do ovog uspjeha je došao na državnom prvenstvu održanom u Vitezu. Zlatne medalje  su osvojene na veoma jakim takmičenjima u Karlovcu, Jastrebarskom, Bihaću, te dvije u  Sanskom Mostu.

Srebrnim medaljama se okitio na turnirima u Zagrebu i Ljubljani, te na državnom prvenstvu i KUP-u BiH u  Vitezu. Bronzane medalje su osvojene na federalnom prvenstvu u Bihaću, te međunarodnom judo kupu u Lukavcu. Naredno takmičenje na kojem će nastupiti članovi Judo kluba „Sana“ je novogodišnji Internacinalni kup u Dugoj Resi, Republika Hrvatska.

KOMENTARI