instant fap

Zašto dobre žene privlače loši muškarci?

Ako ste uvjereni da ste magnet za kretene, razmislite ponovo. Lako je doći do tog zaključka ako ste se već više puta našli u katastrofalnoj vezi s tipom koji je sušta suprotnost vašem savršenom muškarcu.

Međutim, postoje razlozi zašto vi stalno upadate u takve situacije. Te razloge morate prepoznati i riješiti. U tome vam može pomoći ovih šest najčešćih modela ponašanja koji vode do loših veza s pogrešnim tipovima.

1. Vi mislite da više nema dobrih muškaraca. Ako ne vjerujete da tamo negdje postoje “pravi” (ili dobri) muškarci, pristajanje na vezu s osrednjim ili bilo kakvim muškarcem može vam se činiti kao jedina opcija. Iskreno razmislite o vašim razmišljanjima o muškarcima, jel vi možda griješite u nekim pitanjima i situacijama? Tražite li nemoguće? Nemojte vjerovati da zaista ne postoje dobri muškarci. Ima njih svuda okolo. I vi zaslužujete jednog takvog samo za sebe!

2. Vi ne znate kakav bi dobar muškarac uopšte trebalo da bude. Ako se nikada niste ozbiljnije pozabavili time da vizuelizujete pravog muškarca za sebe, prepoznati ga u stvarnom životu biće još teže. Kakva bi trebalo da mu bude ličnost? Možete li opisati njegove približne vrijednosti i stavove? Šta on mora da ima da biste ga smatrali dobrim “ulovom” ili kandidatom za vezu ili brak? Znati kriterijume svog pravog muškarca kreće od toga da prvo dobro upoznate samu sebe. Ako ne razumijete samu sebe, kako ćete znati kakav vam je partner potreban? A tako ste i u daleko većoj opasnosti da završite u vezi s osobom koja vam nikako ne odgovara.

3. Čak i kad shvatite da ste u vezi s “Gosp. Pogrešnim”, niste sigurni kako da raskinete. Neke žene znaju da prepoznaju da su naletile na pogrešnog muškarca, izađu iz te veze i krenu dalje. Međutim, postoje i žene koje se u takvim vezama zadržavaju mnogo duže nego što je to pametno ili čak zdravo. Moguće je da vi ostajete u takvim vezama predugo zbog toga što ne znate kako da raskinete s njim. Za početak morate shvatiti da vama nije potreban partnerov pristanak ili dopuštenje – poštujte se dovoljno da znate da vam je vaše sopstveno nezadovoljstvo dovoljan razlog da raskinete. Odlučite se šta morate da mu kažete i dostojanstveno idite od njega.

4. Ne želite da budete sami. Ponekad žene privlače i pristaju na veze s pogrešnim muškarcima zbog toga što prebrzo skaču u novu vezu… i ponovo u novu vezu… i tako jednu za drugom. Znate… zaista je u redu biti singl neko vrijeme. U stvari, to je poželjno jer ćete tako imati vremena da razmislite o prošloj vezi, o dobrim i negativnim stvarima, naučićete više o sebi, o tome šta želite i šta vam je potrebno, zaliječiti rane, i naučiti da cijenite ljepotu vašeg života sa ili bez partnera u njemu. Drugim riječima biti singl vam omogućava da odaberete da budete s nekim ko odgovara pažljivo odabranim kriterijumima vaših želja i potreba…umjesto da pristanete na vezu s bilo kim, samo zato jer je to prva osoba koja vam se nabacivala nakon vašeg posljednjeg raskida.

5. Vjerujete da je moguće pogrešnog muškarca pretvoriti u pravog. Možda patite od kompleksa spasiteljke. Možda vam je potreban neko koga ćete “popraviti”. Možda ste naivni. A možda ste samo optimistični. I iako je moguće da se neko promijeni u bolju i zdraviju osobu, to nije vjerovatno ako ta osoba sama ne želi promjenu. A male su šanse da će on htjeti da se promijeni samo zato što vi to tako želite i kažete, uostalom on tako već godinama funkcioniše i njemu je savršeno dobro. Pokušavati da promijenite Gospodina Pogrešnog u Gospodina Pravog je recept za mnogo frustracije, piše Žena.

6. Vi privlačite takve tipove, zato jer vas takvi tipovi privlače. Više vam se sviđaju “loši” momci? Moguće je da vas privlači uvijek pogrešan tip muškaraca zbog toga što vi podsvjesno pokušavate da “popravite” prošlu propalu vezu ili zato što je vaš otac imao slične karakteristike…

Evo ideje: ignorišite vašu početnu privlačnost i isprobajte nešto novo. Ako vas na večeru ili piće pozove neko ko vam nije “na prvu” privlačan, nemojte ga odmah odbiti. Razmislite o njemu u vidu vaših novih kriterijuma ili upitajte iskrenu prijateljicu kojoj vjerujete za mišljenje o njemu. Isprobati nešto novo je odličan način da prekinete model ponašanja koji vam ne odgovara!

Ako imate osjećaj da privlačite samo loše tipove – vjerujte ima tu i puno pravih tipova. Samo zadržite trezvenost i racionalnost, imajte ispravnu perspektivu i uskoro ćete pronaći pravog tipa koji će vas obožavati i znati da cijeni upravo onako kako vi to zaslužujete!

 

KOMENTARI